Mainos

Autistinen poika sai juhlakutsun – kaunis ele sai äidin kyyneliin

Äidin itkusta ei meinannut tulla loppua, kun hänen autistinen poikansa sai kutsun syntymäpäiville, jotka hän on liian usein joutunut jättämään välistä. 

Erityislasten vanhempien pitää ottaa huomioon joukko erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat lapsen hyvinvointiin ja käyttäytymiseen. Yksi näistä vanhemmista on suloisen 7-vuotiaan pojan äiti Tricia Klein.

Kleinin Timothy-pojalle on diagnosoitu autismi, joka saa hänet reagoimaan helposti suurten väkijoukkojen keskuudessa. Tämän seikan vuoksi poika on joutunut jättämään väliin enemmän syntymäpäiväkutsuja kuin kenenkään pikkupojan pitäisi. Yksi kirje antoi pojalle kuitenkin kokemuksen, jota hän ei ihan heti unohtaisi.

Kirjeellä valtava merkitys: "Se oli hieno hetki" 

Yhtenä päivänä perhe sai kuitenkin kutsun, joka liikutti pojan äidin kyyneliin. Kirje oli Timothyn luokkatoverin vanhemmalta, joka halusi pojan voivan osallistua syntymäpäiväkutsuille erityistarpeistaan huolimatta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Carter istuu Timothyn vieressä koulussa ja puhuu aina hänestä. Toivon todella, että hän voisi tulla paikalle. Vuokraamme pomppulinnan, jossa on pieni liukumäki. Meillä on myös vesi-ilmapalloja ja vesipyssyjä. Ehkä Timothy voisi tulla kutsuille aiemmin päivällä, jolloin kaikki vieraat eivät olisi vielä saapuneet. Voimme saada sen tapahtumaan.”

Tricia julkaisi kirjeen netissä ja kertoi, että se sai hänet itkemään koko päivän ajan.

– Olin todella yllättynyt, että joku ylipäätään käytti aikaa kirjoittaakseen kirjeen, mutta erityisesti siitä, että hän huomioi pojan tarpeet. Se oli hieno hetki, Tricia kertoo.

Kirje oli uuden ystävyyden alku 

Tricia kertoo, että hän tietää liiankin hyvin miltä tuntuu, kun oma lapsi jätetään tapahtumien ulkopuolelle. Timothy on joutunut jättämään väliin niin urheilu- ja pelipäivät kuin yökyläilytkin.

– Haluan erityislapsille vain yhtä asiaa ja se on osallisuus. He haluavat tuntea olevansa mukana ja hyväksyttyjä sellaisina kuin he ovat. Erilaisuus on ok, Timothyn äiti kertoo.

Timothy oli todella innoissaan päästessään syntymäpäiväjuhliin ja pojan äiti kertookin hänen juosseen oitis hyppimään pomppulinnaan. Kirjeen kirjoittanut äiti Ainsley Peikos kertoo, ettei hän osannut millään aavistaa, kuinka suuri merkitys kutsulla olisi sekä pojalle että hänen äidilleen.

– Nämä muutamat sanat olivat uskomattoman ystävyyden alku, Peikos kiteyttää.  

Lähde: Wimp

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.