Mainos

Autistinen poika ei saanut mitalia kilpailussa: ”Hän ui liian kovaa”

Yhdeksänvuotiaan pojan sydän särkyi, kun hänen uimakilpailun voittonsa mitätöitiin liian kovaan vauhtiin vedoten.

Irlantilainen Rory Logan voitti kehitysvammaisten liikunta- ja urheilujärjestö Special Olympicsin järjestämän uimakilpailun 50 metrin matkalla. Poika kauhoi matkan kilpakumppaneitaan nopeammin, mutta toisin kuin voisi olettaa, poika ei saanut kaulaansa kultaista mitalia. 

Järjestäjien mukaan pojan finaaliaika erosi liian paljon alkuerissä uiduista ajoista, eikä tulosta voitu näin ollen hyväksyä. Pojan äiti on asiasta järkyttynyt. 

Järjestäjien päätös esti mestaruuskisoihin osallistumisen

Pojan äiti Briony Logan ei voinut uskoa, kun poika tuli kilpailun jälkeen hänen luokseen kertomaan hylkäyksestä.

– Menin puhumaan järjestäjille ja he kertoivat hänen diskauksen johtuvan siitä, että hän ui liian kovaa, Logan kertoo.

Kilpailun sääntöjen mukaan uimarit saavat parantaa tulostaan enintään 15 prosenttia alkuerien tuloksista. Jos kilpailija on yrittänyt uida alkuerissä tarkoituksella hitaammin, hänet pudotetaan alempaan divisioonaan.

Poika ui finaalissa 15,8 prosenttia nopeammin kuin alkuerissä, mutta äidin mukaan on väärin olettaa, että yhdeksänvuotias huijaisi uintiajoissa tarkoituksella. Äidin valituksesta huolimatta järjestäjät eivät peruneet päätöstään, eikä pojan finaaliaikaa hyväksytty. Finaaliajan hylkääminen merkitsi myös sitä, että Rory ei pääse osallistumaan All Ireland Swimming -mestaruuskisoihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän on lapsi, jolla on erityistarpeita. Kerran kun hän loistaa, häntä rangaistaan kannustamisen sijaan. Rehellisesti sanottuna en tiedä, huutaako vaiko itkeä, äiti kertoo tuntemuksistaan.

Vaikka päätöksestä tyrmistynyt äiti olisikin halunnut jättää kisat kokonaan kesken, poika ei niin vain luovuttanut, vaan halusi kilpailla vielä 25 metrin matkalla. Kilpailu kannatti, sillä poika voitti tässä lajissa kultamitalin, jonka hän sai myös pitää.

– Onneksi muiden mitalien voittaminen lievensi hänen saamaansa iskua, mutta hän on yhä järkyttynyt ja tuntee tehneensä jotain väärin, vaikka hän ui hyvin. Logan kertoo.

Järjestäjien mukaan he eivät voineet perua hylkäämistä, sillä sääntöjen tarkoitus on taata oikeudenmukaisuus kaikille urheilijoille.

***

1:09

Lähteet: Dailymail, Belfastlive 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.