Mainos

Australiassa rajuja metsäpaloja

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut Australiassa riehuvissa pensaspaloissa. Useita ihmisiä on poliisin mukaan yhä kateissa.

Pensaspalot levisivät valtoimenaan Australian eteläosassa Eyren niemimaalla noin 250 kilometrin päässä Adelaidesta. Liekit tuhosivat ainakin 100 000 hehtaaria maastoa ja aiheuttivat suuria aineellisia vahinkoja. Poliisin mukaan kaikki uhrit jäivät tiettävästi loukkoon autoihinsa paloalueelle. Ainakin kaksi kuolleista oli viranomaisten mukaan lapsia. Rannikolle lähetettiin veneitä pelastamaan ihmisiä, jotka olivat paenneet liekkejä mereen. Lukuisia ihmisiä evakuoitiin taloista ja maatiloilta. Useita teitä jouduttiin sulkemaan. Pelastusviranomaisten mukaan olosuhteet olivat erittäin vaikeat ja paloja oli lähes mahdoton saada hallintaan. Kova tuuli levitti liekkejä ympäriinsä yli 40 asteen helteen kuivattamassa maastossa.

-Maailmasta ei löydy palokuntaa, jotka voivat sammuttaa tulipalon tämänkaltaisissa olosuhteissa, palokunnan tiedottaja Simon Vogel sanoi.

Viranomaisten mukaan palo uhkasi ainakin viittä pientä kaupunkia niemimaalla. Toinen suuri pensaspalo syttyi myöhään eilen Adelaiden lähistön kukkuloilla, mutta se ei tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja. Palot ovat Australiassa tavallisia kesäaikaan, etenkin joulun ja vuodenvaihteen tietämissä. Tämänpäiväisiä pensaspaloja kuvattiin Etelä-Australian pahimmiksi sitten vuoden 1983, jolloin paloissa kuoli 28 ihmistä kuoli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.