Australialaisessa pikkukaupungissa pelättiin maailmanlopun koittaneen – pahaenteinen valoilmiö selittyikin kannabiksella

New York ryhtyy myymään kannabista viihdekäyttöön 6:42
New Yorkissa ryhdytään myymään kannabista myös viihdekäyttöön. Katso raporttimme aiheesta.

Erikoisen värinen taivas ei ollutkaan merkki avaruusolennoista tai lähestyvästä tuhosta.

Kun taivas pienen australialaiskaupungin yllä värjääntyi pinkiksi, pohtivat paikalliset maailmanlopun koittaneen – tai vähintäänkin Maan ulkopuolisen sivilisaation tulleen vierailulle. Itsekin outoa ilmiötä hämmästellyt Tammy Szumowski sanoi BBC:lle pysytelleensä rauhallisena lastensa vuoksi.

– Kerroin heille, ettei ole mitään hätää, hän totesi BBC:n haastattelussa.

– Samaan aikaan mietin itsekin, että mikä helvetti tuo on, hän jatkoi.

Australian kaakkoisnurkassa sijaitsevan Milduran taivaalla nähdyn valoilmiön syynä ei kuitenkaan ollut sen enempää maailmanloppu kuin mikään muukaan pahuus, vaan kaupungin ulkopuolella sijaitseva salainen kannabisfarmi.

Kannabiksen lääkinnällinen käyttö on ollut Australiassa sallittua vuodesta 2016 alkaen, mutta viihdekäyttö on yhä kiellettyä. Maassa on kuitenkin laillisia kannabisfarmeja, mutta niiden sijainnista ei ymmärrettävistä syistä huudella.

Tämä kyseinen farmi kuitenkin paljasti sijaintinsa, kun purppuranväristen kasvivalojen leimun tavallisesti peittävät pimentävät kaihtimet olivat epäkunnossa. Tyypillisesti kaihtimet sulkeutuvat auringon laskiessa, ja kasvit saavat nauttia valosta myös pimeän aikaan, mutta nyt tekninen vika yhdistettynä pilviseen iltaan paljasti farmin sijainnin koko kaupungille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Paikallinen Nikea Champion sanoi BBC:lle revenneensä nauramaan totuuden paljastuttua.

– Kyse olisi voinut olla jostain paljon siistimmästä, hän hekotteli.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat