Australialaisessa yliopistossa evakuointi "erittäin voimakkaan kaasun hajun takia" – hälytyksen syyksi paljastui lemuava hedelmä

Erittäin pahanhajuinen hedelmä johti yliopiston kirjaston evakuointiin Australiassa viime viikolla, kertoo The Guardian -lehti.

Australian pääkaupunkialueen pelastuslaitos sai perjantaina hälytyksen "erittäin voimakkaasta kaasun hajusta" Canberran yliopiston kirjastossa Australiassa.

Kirjasto evakuoitiin ja pelastuslaitos ilmoitti tutkivansa alueen vaarallisten aineiden varalta.

Tunnin kuluttua pelastajat olivat tutkineet rakennuksen ja paikantaneet hajun lähteen. Pelastuslaitoksen mukaan kyse ei ollut vaaratilanteesta, ja antoi luvan jatkaa kirjaston käyttöä.

Kirjaston henkilökunta paljasti hajun aiheutuneen yllättävästä lähteestä: durio-hedelmästä.

Hedelmien löyhkäävä kuningas

Durio, jota on myös kutsuttu "hedelmien kuninkaaksi", on kaakkoisaasialainen piikikäs makea hedelmä, joka tunnetaan parhaiten sen läpitunkevasta löyhkästä. Haju on niin voimakas, että hedelmä on kielletty useissa hotelleissa ja julkisissa kulkuvälineissä Aasiassa.

Australialaisen yliopiston kirjastoon durio oli jätetty lähelle ilmanvaihtoventtiiliä kirjaston toiseen kerrokseen. Se poistettiin ilmatiiviissä pussissa.

– Olemme auki! Rakennuksessa leijaileva kaasun haju on täysin turvallista – joku jätti durio-hedelmän yhteen roskiksistamme! Erittäin ovelaa, kirjaston Facebook-sivuilla kirjoitettiin.

MTV Uutiset kertoi viime vuonna tapauksesta, jossa lennon rahtina olleet 2000 kiloa duriohedelmiä aiheuttivat kaaoksen lentokoneessa Indonesiassa. Matkustajat vaativat hedelmien poistoa koneesta ja riitaantuivat henkilökunnan kanssa. Lopulta henkilökunta poisti hedelmät, ja lento pääsi lähtemään tunnin myöhässä lähtöajastaan.

Lue myös:

    Uusimmat