Aurinkorannikko houkuttaa taas suomalaisia asunnonostajia

Suomalaisten kerrotaan heränneen ostamaan asuntoja Aurinkorannikolta.

– Suomalaisia on nyt liikkeellä noin 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Hyvällä viikolla saamme joka päivä myytyä asunnon suomalaiselle. Asunnonostajien joukossa on myös paljon sellaisia, jotka eivät ennen ole edes Costa del Solilla käyneet, kuvailee alueella asuntoja välittävän ja Huom!-kiinteistönvälitysketjun kanssa yhteistyöhön alkaneen Domus Venarin toinen perustaja Seppo Välikangas.

Suomalaiset suosivat Costa del Solilla keskisuuria asuntoja.

Costa del Solin alue

  • Yli miljoona ulkomaalaista asukasta
  • Euroopan hienoimmat tieverkostot, yleiset kulkuyhteydet hyvät
  • Malagan lentokenttä Espanjan 3. vilkkain Madridin ja Barcelonan jälkeen, vilkkaimpina kuukausina 55 000 matkustajaa
  • Suomalaisten keskuudessa suosituimpia alueita ovat Los Pacos ja Los Poliches Fuengirolassa, jonne on muodostunut talvisaikaan noin 20 000 suomalaisen yhteisö
  • Varakkaammat ostavat Calahondan, Puerto Panuksen, Marbellan ja Benalmadeinan alueilta
  • Espanjassa asuminen on noin 50 prosenttia halvempaa kuin Suomessa, ainoastaan sähkö on kallista
  • Laajat harrastusmahdollisuudet: Floridan jälkeen eniten golfkenttiä maailmassa, ja Sierra Nevadan vuoristossa voi lasketella talvisaikaan, vaikka lämpötila Aurinkorannikolla ei yleensä laske talvellakaan alle 18.

– Useimmat suomalaiset ostavat asunnon omaan käyttöönsä ja asuvat talvikaudet täällä. Suosituimmat asunnot ovat 2–3 makuuhuoneen huoneistoja, jotka maksavat 150–250 000 euroa, Välikangas kertoo.

Asunnon hankinnassa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että asunto on länsi-eteläsuuntainen, jotta aurinko paistaa kunnolla ja rakennus pysyy kuivana sekä lämpimänä.

On myös hyvä huomioida, että 15–30 vuotta vanhoissa rakennuksissa ei ole minkäänlaisia eristyksiä, ja home tuoksuu erityisesti syys-joulukuussa. Nykyään rakennuksissa täytyy olla säännösten mukaiset eristeet.

– Tämän vuoden aikana on aloitettu rakentamaan paljon uusia, moderneja asuinalueita ja markkinat kiihtyvät todenteolla. Kaikki haluavat olla mukana buumissa ja markkinat ovat noususuuntaiset seuraavat 5–6 vuotta. Myös suomalaiset ovat heränneet ostamaan tosissaan, kun ruotsalaiset ja norjalaiset ovat olleet aktiivisia markkinoilla jo pari vuotta, ennustaa Välikangas.

Lähde: Huom!

Lue myös:

    Uusimmat