Aurinkoinen sää on saanut kyytkin liikkeelle – uudessa suorassa lähetyksessä pääsee seuraamaan käärmeiden keväistä elämää

Kyykäärmeet paistettelivat päivää WWF:n Luontoliven kyykamerassa 5:19

Kevät on saanut käärmeisiinkin vauhtia. Käärmeiden elämää voi seurata nyt uudessa WWF:n Luontolivessä.

Luontolivessä luikertelee niin kyy- kuin rantakäärmeitäkin. Livekamera sijaitsee paikalla, jossa käärmeet lämmittelevät kevätauringossa.

Käärmeitä voi seurata suorassa lähetyksessä huhtikuun loppuun asti. Pääset seuraamaan Luontoliveä tästä.

Kyyn purema ei ole terveelle aikuiselle vaarallinen

WWF:n tiedotteen mukaan kyyllä on huono maine, sillä se on pelätty eläin. Ihmisen ja kyyn kohdatessa hyvin usein tilanne päätyy käärmeen kuolemaan. 

Käärmeasiantuntija Toni Beckam muistuttaa, että kyy ei yleensä hyökkää, vaan ennemmin pakenee ihmisen kohdatessa. Tämän vuoksi on tärkeää käyttäytyä kyyn lähellä rauhallisesti ja liikkua harkitusti.

– Vaikka löytäisi kyyn omalta pihamaaltaan, sitä ei tarvitse tappaa. Kyyn voi kuljettaa turvallisesti pois. Apuna voi käyttää esimerkiksi haravaa. Jos kyyn kuljettaa kauemmas pihamaalta, voi sen tehdä esimerkiksi siirtämällä käärme kuljetuksen ajaksi suljettavaan ämpäriin.

Kyyn purema ei ole terveelle aikuiselle hengenvaarallinen. Hoitoon on silti aina syytä hakeutua. Lapsille ja vanhuksille purema voi olla vaarallinen, jolloin lääkärissä käynti on erittäin tärkeää.

Pureman aiheuttama kipu on voimakas, mutta sitä ei saisi lievittää tulehduskipulääkkeillä, sillä ne saattavat pahentaa myrkyn aiheuttamia oireita.  

Lue myös:

    Uusimmat