Mainos

Aurinko pimeni Yhdysvalloissa tuhansien riemuksi – "Se oli uskomattoman kaunista"

1:52

Tuhannet innostuneet taivaantöllistelijät puhkesivat myöhään illalla Suomen aikaa spontaaneihin aplodeihin, kun aurinko pimeni täydellisesti laajalla alueella Yhdysvalloissa.

Pimennyskaista ulottui yhteensä 14 osavaltioon. Pimennysalueella asuu noin 12 miljoonaa amerikkalaista.

Täyspimennys on harvinaista herkkua, sillä edellisen kerran sellaista päästiin ihailemaan Yhdysvalloissa liki sata vuotta sitten vuonna 1918.

– Pankaa kerrankin pois älypuhelimenne ja ihailkaa tätä tunteellisesti, psykologisesti tai fyysisesti sen sijaan että tekisitte sen vain ruudulta, neuvoi eläköitynyt amerikkalainen astrofyysikko Neil DeGrasse Tyson.

– Tämä nyt vain on sellainen uskomaton, aistit ylikuormittava tapahtuma, jatkoi DeGrasse Tyson.

Charlestonin keskustassa kaupunkiin tulvineet pimennysturistit, joista osa oli pukeutunut pimennyksestä kertoviin t-paitoihin ja tähtikuvioisiin housuihin, tungeksivat rannalle saadakseen oivan katselupaikan.

Bonnie Tyler raikui, astronautit innoissaan

Eräs kaupungin baareista osoitti mainiota tilannetajua asentamalla ulos valtavat ämyrit, joista tulvi jatkuvalla syötöllä takavuosien jättihitti, Bonnie Tylerin esittämää Total Eclipse of the Heart. Tähti itse esitti viisun risteilyaluksella.

Pimennystä ihailtiin myös Maata kiertävällä Kansainvälisellä avaruusasemalla. Vinhaa vauhtia Maata kiertävän aseman astronautit näkivät pimennyksen kolme kertaa ja olivat valmiina dokumentoimaan kaiken.

– Minun ensimmäinen auringonpimennykseni. Me olemme valmiita, intoili italialainen astronautti Paolo Nespoli Twitterissä.

Pimennyksen päätyttyä oli monilla itku herkässä.

– Se oli uskomattoman kaunista, nyyhki huovalla rannassa tunteileva Heather Riser.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja