Audi voitti nimiväännön – Q2 ja Q4 tulossa

Audin katumaasturivalikoima tulee laajenemaan.

Audin pääjohtaja Rupert Stadler ilmoitti Detroitin autonäyttelyssä, että saksalaismerkki on saanut haltuunsa sen vuosia havittelemat nimet. Audin mallivalikoima tulee tulevaisuudessa täydentymään Q2:lla sekä Q4:llä.

Nimet ovat tähän asti olleet FCA:n (Fiat Chrysler Automobiles) hallussa. Q4:ää on käytetty niin Alfa Romeoiden kuin Maseratienkin nimenä. Kyseessä on nimien vaihtokauppa, jossa rahaa ei liikkunut, mutta Audin FCA:lle luovuttamista nimistä ei ole tarkempaa tietoa. Volkswagen-konsernilla on kuitenkin hihassaan nimiä, kuten Bora ja Lupo ja käytöstä poistuva Scirocco, jotka ovat saattaneet kiinnostaa italialaisamerikkalaista yhtiötä.

– Yritimme vuosien ajan saada nuo mallinimet itsellemme, mutta saimme vastaukseksi ”ei koskaan”. Liike-elämässä ei kuitenkaan tunneta sellaista termiä. Menin uudestaan heidän luokseen ehdotukseni kanssa, neuvottelimme ja pääsimme sopimukseen”, Stadler kertoi.

Audi antanee Q2-nimen nykyisiä malleja pienemmälle katumaasturille, joka esiteltäneen Geneven autonäyttelyssä. Myöhemmin esiteltävän Q4:n odotetaan olevan sporttisempi coupe-versio Q3:sta.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Artikkelia päivitetty 19.1.2016 klo 11.26: Kyseessä oli vaihtokauppa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja