Attican eläintarhan johtaja myöntää liioitelleensa eläinten ruokapulaa

Särkänniemen delfiinit polskivat virkeinä Kreikassa 0:42

Attican eläintarha oli viime vuonna uutisissa, kun uutissivusto Slate ja myöhemmin muun muassa Reuters kertoivat, että Kreikan talouskriisin takia eläintarhalla oli ollut vaikeuksia ruokkia eläimiään.

Eläintarhan omistaja, ranskalainen Jean Jacques Lesueur kertoi STT:lle, että hän liioitteli ruokapulaa mediassa saadakseen viranomaisilta luvan lähettää rahaa ulkomaille tuontiruokien saamiseksi eläintarhaan.

Hän kertoi, että ulkomaan rahaliikenne vaati viime vuonna pääomakontrollin vuoksi erikoislupaa, ja sellaiset olivat kiven alla.

– Tosiasiassa eläintarhamme ruuasta vain viisi prosenttia tulee Kreikan ulkopuolelta. Eivät eläimet oikeasti olleet missään vaiheessa ilman ruokaa - liioittelin vain asiaa medialle, minkä ansiosta ministeriö huolestui ja vauhditti pankkiasioiden viemistä eteenpäin, Lesueur myönsi.

– Halusin vain saada pankin suorittamaan maksun. Rahaa kyllä oli, summa oli minulle ihan "peanuts", pähkinöitä. Lisäksi meillä oli varastossa ruokaa kaikille eläimille, hän lisäsi.

Delfiiniaktivistia ei yllätä

Dolphinaria-Free Europe (Delfinaariovapaa Eurooppa) -verkoston perustajajäsen, kreikkalainen Olga Kikou on tyrmistynyt Lesueurin kommentista. Mutta ei se häntä yllätäkään. 

– Lesueur on bisnesmies, joka tekee jatkuvasti PR:ää mediassa. Minun mielestäni hän valehteli. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, Kikou sanoi.

Hän viittaa muun muassa vuoteen 2011, jolloin Lesueuria syytettiin oikeudessa ensimmäisten pullokuonodelfiinien tuomisesta luvatta maahan.

– Mutta hän käänsi senkin myöhemmin lailliseksi. Sitä ennen hän rakensi delfinaarion luvatta, mutta senkin lailliseksi saaminen seurasi perässä, Kikou tuskaili.

Kikoun mukaan eläintensuojelijat Kreikassa ovat myös pettyneitä, että Atticassa on jälleen kahdeksan delfiiniä, kun vielä pari kuukautta sitten niitä oli vain kaksi.

– Olimme niin lähellä, ettei Kreikassa olisi enää delfiinejä, mutta sitten Lesueur toi tarhaansa ensin kaksi delfiiniä Ranskasta. Ja nyt siellä on vielä neljä delfiiniä Suomesta, hän hämmästeli.

– Mutta onnea silti Suomelle, olette nyt delfiinivapaa maa!  

Lue myös:

    Uusimmat