Atlantilla kuukausia soutanut Jari Saario toimi inspiraationa Mikael Gabrielin uudelle kappaleelle: "Valonpilkahdus"

Jari Saario kertoo, koska palaa soutu-urakkansa jälkeen päivätöihin 0:41
Katso videolta, milloin Jari Saario palaa päivätöihinsä pelastuslaitokselle.

Artisti Mikael Gabriel seurasi valtamerisoutaja Jari Saarion matkaa sosiaalisen median välityksellä. Inspiraation tuloksena syntyi kappale Ruotsinlaiva. 

Valtamerisoutaja ja pelastaja Jari Saario matkasi soutuveneellä alkuvuodesta Atlantin yli Kanariansaarilta Antigualle ja kesäkuusta alkaen Kanadasta Pohjois-Atlantin yli Skotlantiin sekä sieltä vielä Kaledonian kanavan läpi Pohjanmeren kupeeseen. Soutu-urakkaa seuranneena ja siitä inspiroituneena artisti Mikael Gabriel teki yli vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia ja julkaisi Ruotsinlaiva-singlen 10. marraskuuta.

Kappaleessa on kyse uppoavasta laivasta ja pelosta sitä kohtaan, mutta myös maailman tämänhetkisestä tilanteesta. 

– Symboloi enemmän kuitenkin koko maapalloa kuin ruotsinlaivaa. Jarin matka, jota seurasin lähietäisyydeltä päivittäin somen kautta, oli tietynlainen matka, joka symboloi minulle periksiantamattomuutta ja suomalaista sisua, uskaltamista mennä vaaroja ja pelkoja kohti. Hänestä on tullut iso inspiraation lähde omaan elämääni. Hänen matkansa pimeinä hetkinä oli valonpilkahdus, Mikael Gabriel kertoi 10. marraskuuta Huomenta Suomessa

Saario on perheensä kanssa ollut aina artistin suuri fani. 

– Tytär tuli itkien näyttämään, että Mikael seuraa minua Instagramissa. Laitoimme viestiä, että onko tottakaan. Siitä keskustelu jatkui, ja nyt olemme tässä. Ihan sanaton kunniasta, Saario kertoi. 

Saario on Mikael Gabrielin kappaleesta todella otettu, ja on saanut soutu-urakastaan paljon palautetta. 

– Menee niin syvälle sydämeen ja joka soluun kuin voi mennä. Hienoa, että tällaista palautetta tulee ja inspiroi taiteilijoita. Kun lähdin soutamaan, niin ajattelin, että joku ottaa ehkä haasteen ja juoksee 5 kilometriä, mutta urheilupuolelta ei ole oikeastaan tullut mitään. Palaute on ollut ihan mieletöntä, ja on seurattu päiväkodista vanhainkotiin. Vasta matkan jälkeen on itsellekin auennut, että se oli kärsimyksen arvoinen. Se on antanut erilaista uutista näinä aikoina, Saario kertoi. 

Ruotsinlaiva-kappaletta tullaan soittamaan lauantaina 11. marraskuuta Saarion virallisessa paluujuhlassa, joka järjestetään Vanhan Kauppahallin lähettyvillä olevalla Lyypekin laiturilla.

Katso yllä olevalta videolta, milloin Jari Saario palaa päivätöihinsä pelastuslaitokselle. 

Alta voit katsoa Jari Saarion ja Mikael Gabrielin haastattelun kokonaisuudessaan.

Supersoutaja Jari Saario antoi kipinän Mikael Gabrielin uudelle kappaleelle 12:14

Katso myös: Mikael Gabriel teki jättipaljastuksen ja kertoi lähtevänsä mukaan pilvipizzeriabisnekseen!

Mikael Gabriel avaa pilvipizzerioita ympäri Suomea 1:21
Artisti Mikael Gabriel kertoo, miksi avaa pizzerioita ympäri Suomea. 

Lue myös:

    Uusimmat