Atlantan olympiamitalisti kiinni suuressa huumeratsiassa – jättilasti metamfetamiinia löytyi kynttilöiden sisältä

Australian poliisi on pidättänyt entisen uimarin Scott Millerin epäiltynä huumausainerikoksesta. Australialainen Miller otettiin kiinni kotonaan Sydneyn esikaupunkialueella tiistaina.

ABC:n mukaan poliisi epäilee Millerin ja toisen tiistaina kiinniotetun miehen johtaneen huumausaineiden kauppaan keskittynyttä ryhmittymää. Poliisi on löytänyt etsinnöissä noin 1,3 miljoonan euron arvosta metamfetamiinia piilotettuna kynttilöiden sisään. 

Miesten kiinniottojen yhteydessä poliisi löysi kilon verran heroiinia ja 75 000 Australian dolliaria eli noin 48 000 euroa käteistä rahaa.

– Oletamme, että hän on ryhmittymän johtaja, ja muut ovat toimineet hänen määräyksestään, poliisin edustaja sanoi Milleristä ABC:n mukaan.

Vuonna 1975 syntynyt Miller voitti hopeaa Atlantan vuoden 1996 olympialaisten perhosuinnissa ja pronssia 4x100 metrin sekauintiviestissä. Ura huipulla jäi kuitenkin lyhyeksi.

Vuonna 1998 Miller sai kahden kuukauden kilpailukiellon hänen jäätyä kiinni Marijuanan käytöstä. Kilpailukieltonsa jälkeen Miller ei enää onnistunut nousemaan entiselle tasolleen ja jäi rannalle Sydneyn vuoden 2000 olympialaisista.

Miller on aiemmin saanut tuomion kiellettyjen lääkeaineiden ja huumeiden hallussapidosta vuosina 2008 ja 2013.




Lue myös:

    Uusimmat