Erikoisella tyylillään hämmentänyt Yhdysvaltojen kuulamörssäri sai pitkän dopingpannan – voitti Tokiossa olympiahopeaa

Yhdysvaltalainen kuulantyöntäjä Raven Saunders on saanut 18 kuukauden kilpailukiellon antidopingsäädöksien rikkomisen takia. Saunders voitti Tokion olympialaisissa hopeaa vuonna 2021. Aiheesta kertoi Yhdysvaltojen antidopingtoimisto USADA.

Saundersin kehosta ei ole löytynyt minkäänlaisia kiellettyjä aineita, mutta hän on useaan otteeseen laiminlyönyt olinpaikkatietojensa raportoinnin, mikä luokitellaan antidopingsääntöjen rikkomiseksi. Saundersin panna käynnistyi viime vuoden elokuusta ja se kestää vuoden 2024 helmikuuhun.

– Hän katuu sääntöjen rikkomista ja ymmärtää, kuinka tärkeää on säilyttää rehellisyys urheilussa. Hän ei ole koskaan antanut positiivista testiä minkään kielletyn aineen suhteen, Saundersin tiimi kirjoitti lausunnossaan.

Parhaimmillaan 19,96 metriä kuulaa työntänyt 26-vuotias Saunders kummastutti Tokion olympialaisissa erikoisella tyylillään. Hän kilpaili Tokiossa suurissa öljynvärisissä aurinkolaseissa ja jättimäisessä kasvonaamiossa, jossa oli sarjakuvahahmo Jokerin tuttu virnistys.

Saunders on aiemmin kertonut sairastaneensa vakavan masennuksen Rion 2016 olympialaisten jälkeen. Hän oli tuolloin harkinnut henkensä riistämistä. Saunders on sittemmin tehnyt töitä mielenterveyden hyväksi. Hän menetti äitinsä pian Tokion olympiamitalin voittamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja