Asutko vuokralla? Katso parhaat sisustusvinkit lainakotiin!

Vuokrakodin sisustusta ei päivitetä niin vain, sillä hiemankaan suuremmat projektit, kuten seinien maalaus ja tapetointi vaativat omistajan luvan.

Joskus vuokrakoti saattaa tuntua kaikkea muuta kuin omalta. Hyödynnä alla olevat neuvot ja tee niillä kodistasi persoonallisempi!

1. Suunnittelu on kaiken a ja o

Jotta voit saada mitä haluat, on sinun ensin tiedettävä, mitä haluat. Hyödynnä sisustuslehtien ja netin kuvapalveluiden inspiroiva tarjonta ja selvitä, millainen koti sinua miellyttää. Vaikka et voi muuttaa seinien väriä, lattiapintoja tai keittiön kaappeja, voit muokata sisustusta monilla muilla keinoilla.

Kannattaa uudistaa huoneet, joissa viettää eniten aikaa. Uutta ilmettä voi lähteä tekemään ensimmäisenä vaikka olohuoneeseen.

2. Siivoa

Niin yksinkertaista kuin se onkin, jokaisen kodin sisustusprojektissa pääset pitkälle kunnon siivouksella ja tavaroiden karsimisella.

3. Korosta rumaa

Inhoatko vuokrakotisi keittiökaappeja tai kylpyhuonetta? Vanha ja toimiva sisustussääntö kehottaa korostamaan sitä, mitä et voi peittää. Jos esimerkiksi keittiösi on jäänne 60-luvulta kokeile muuttaa koko keittiön sisustus menneitä vuosikymmeniä henkiväksi. Ikäviä värejä kannattaa tehostaa vastaväreillä, tai sitten voit pelkistää koko muun sisustuksen vaalean ja harmaan sävyihin.

4. Panosta ulkonäön lisäksi myös materiaalien tuntuun

Millainen huone on ylellinen tai erityisen kodikas? Jos kuvittelet mielessäsi ylellistä hotellihuonetta, tulee helposti ensimmäiseksi mieleen upottava matto, paksut pyyhkeet ja pehmeät lakanat. Kodikas ilmapiiri taas syntyy elävän tulen ja lämpimien materiaalien avulla.

Huoneen ulkonäön lisäksi tärkeää on myös se, miltä huone tuntuu. Panosta siis materiaaleihin.

5. Tuunaa helposti poistettavilla asioilla

Esimerkiksi washi-teipin avulla voit teipata seinälle näyttävän tapetin ja kehystämällä julisteen viet katseet taatusti pois kalseasta seinästä. Veikeää tapettiseinää voit tehdä myös suuren pahviin päälle. Viimeistele tapettitaulu kehyksin ja laita se vaikkapa sängyn taakse ilmettä tuomaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja