Vuokra-asuntopula on vihdoin poistunut – "Nyt on hyvän vuokralaisen markkinat"

5:40

Vuokra-asuntomarkkinoilla on käynnissä perustavanlaatuinen muutos, sanoo Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola

Vuokrien nousu on hidastunut suurissa kaupungeissa ja pysähtynyt monessa keskisuuressa kaupungissa, käy ilmi Suomen Vuokranantajien ja Vuokraovi.comin vuokramarkkinakatsauksesta. 

Vuokra-asuntosijoittamisen myötä vuokra-asuntoja on tullut niin paljon lisää markkinoille, että asuntopula on poistunut. 2000-luvun aikana vuokra-asuntojen määrä on kasvanut 800 000:sta miljoonaan. 

– Vuokra-asuntoa on vuosikaudet suorastaan jonotettu ja asuntoesittelyssä ihmiset jonossa kilpailivat asunnosta. Tilanne on kääntynyt nyt niin, että on hyvän vuokralaisen markkinat. Yhdelle hyvälle vuokralaiselle käydään esittelemässä useampaa asuntoa ja hän valitsee niistä.

Metsola kuvaa tilannetta sellaiseksi, että nyt markkinoille on löytynyt tasapaino. Mutta pääkaupunkiseudulla ei edelleenkään ole liikaa vuokra-asuntoja, Metsola sanoo.

– Vuokranantajan kannattaa pitää huoli siitä, että oma vuokra-asunto on kunnossa ja hyvästä vuokralaisesta kannattaa pitää kiinni.

Mitä vuokralaisen markkinat sitten käytännössä tarkoittavat? Kannattaisiko omaa vuokraa sitten neuvotella alemmaksi? Vuokraturvan toimitusjohtaja Metsola vastaa kysymykseen videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja