Asuntomurroissa selvä piikki kesäviikonloppuisin: "Jos sosiaalisessa mediassa toitottaa lähtevänsä lomalle, se on kutsukortti murtovarkaalle"

Asuntomurrot lisääntyvät erityisesti kesäisin koko Suomessa. Kun ihmiset liikkuvat ja lomailevat, houkuttelevat tyhjät asunnot ja talot murtovarkaita.

Asuntomurtoja tapahtuu erityisesti kesäviikonloppuisin.

– Kesäisin tulee aina piikki asuntomurroissa. Ei erityisesti juhannuksena, vaan yleensäkin kesäviikonloppuisin, komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Asuntomurtoja tehdään niin omakoteihin kuin kerrostaloasuntoihinkin. Kerrostaloissa erityisesti alimpien kerrokset asunnot ovat murtovarkaille houkuttelevimpia kohteita.

Lukitukset kannattaa aina varmistaa

Poliisin mukaan parhaiten asuntomurtoja voi ehkäistä suojaamalla oma koti hyvin ennen reissuun lähtöä.

– Lukitukset kannattaa varmistaa ja laittaa oviin turvalukot ja takalukitukset päälle. On myös ihan viisasta kertoa naapureille lomalle lähdöstä ja pyytää heitä pitämään silmät auki, Sinivuori neuvoo.

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään silmänsä auki epäilyttävien kulkijoiden varalta.

– Jos näkee mitä tahansa epäilyttävää liikehdintää vaikkapa naapurustossa tai omilla kotikulmilla, niin kannattaa ilmoittaa asiasta hätäkeskukseen, jos tilanne on juuri sillä hetkellä akuutti.

Monet ihmiset päivittävät lomakuulumisiaan tiiviisti myös sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan se ei ole välttämättä kovin järkevää.

– Jos sosiaalisessa mediassa toitottaa lähtevänsä lomalle, niin se voi olla kutsukortti murtovarkaalle.

Lue myös:

    Uusimmat