Asuntomessut alkoivat hiljaisesti – ruuhkahuippu vasta viimeisinä viikonloppuina

Asuntomessujen avajaisviikonloppu onkin yllättäen messujen hiljaisin viikonloppu.

Jokakesäiset Asuntomessut avasivat tänä vuonna ovensa Vantaan Kivistössä. Perjantaina 10.7. alkaneet messut vetivät viikonlopun aikana päivittäin keskimäärin 3500 kävijää, kertoo Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

– Eilen (maanantai 13.7.) oli sitten hiukan yli 4 300. Eli ihan odotusten kaltainen on ollut tämä kävijämäärä.

Viime vuonna Jyväskylässä Asuntomessut keräsi yhteensä 115 000 maksanutta kävijää. Heiskanen kertoo, että tämän vuoden messut ovat avajaisviikonlopun jäljiltä viime vuoden kävijälukuja edellä, sillä yhteensä maksaneita kävijöitä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana oli noin 10 800. Lopullista kävijämäärää tälle vuodelle hän ei kuitenkaan halua lähteä veikkaamaan, sillä esimerkiksi sää tuo oman haasteensa messuille.

Aiempaa nuorempia kävijöitä

Viime vuoden Asuntomessuista Vantaan tapahtuma eroaa paitsi lukujen, myös kävijöiden ikärakenteen suhteen. Heiskasen mukaan kävijöissä on aiempia vuosia enemmän nuoria asiakkaita.

– Keskimääräinen asuntomessuasiakas on pariskunta, jolla on jo lapsia, ja mahdollisesti on isomman asunnon hankinta tai isompi remontti kyseessä, ja tullaan hakemaan sitten ideoita täältä. Mutta nyt silmämääräisesti katsoisin, että täällä on aika paljon ollut nuorempia pariskuntia liikenteessä.

Vaikka messujen kävijäluvut ovat jo nyt edellisvuoden vastaavien edellä, on avajaisviikonloppu ollut viimeiset 12 vuotta Asuntomessujen aina koko messujen hiljaisin viikonloppu. Kiireisimmät päivät sijoittuvat messujen loppupään viikonlopuille.

Syyksi hiljaiselle alulle Heiskanen veikkaa ihmisten mielikuvia ruuhkaisista avajaisista. Viimeiset päivät puolestaan ruuhkautuvat muun muassa rakennusalan ammattilaisten takia.

– Elokuussa monella on lomat on loppu ja sitten meille tulee aika paljon kuntaryhmiä, lautakuntia ja ammattilaisia, jotka vierailevat silloin elokuun puolella, Heiskanen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat