Mainos

Asuntolainojen korko yli neljän prosentin

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen mukaan ostajan asema asuntomarkkinoilla on parantunut syksyn aikana.

Kotitalouksien uusien asuntoluottojen korko nousi lokakuussa ensimmäisen kerran pitkään aikaan yli 4 prosentin. Uusien asuntolainojen keskikorko kohosi Suomen Pankin ennakkotietojen mukaan lokakuussa 4,02 prosenttiin, kun lainoista syyskuussa maksettiin keskimäärin 3,97 prosenttia korkoa.

Asuntolainaa otettiin lokakuussa edelleen vauhdikkaasti. Korkotason nousu on hidastanut kotitalouksien asuntolainakannan nopeaa kasvua vain hivenen. Lokakuussa kotitalouksien asuntolainat kasvoivat 14,3 prosentin vauhtia eli 0,1 prosenttiyksikköä hitaammin kuin kuukautta aiemmin.

Kotitaloudet solmivat uusia asuntolainasopimuksia lokakuussa edelliskuukausia enemmän. Uusien lainojen määrä on yli 3 miljardia euroa ja nousi ennakkotietojen mukaan 3017 miljoonaan euroon. Lainoja nostettiin lähes 2 miljardia euroa eli 1986 miljoonaa euroa.

Kotitalouksien asuntolainakanta nousi lokakuun lopussa 54,3 miljardiin euroon ja kulutusluotot 10,3 miljardiin euroon. Asuntolainakannan keskikorko nousi 4,04 prosenttiin. Kotitalouksien kulutusluottojen keskikorko kohosi lokakuussa keskimäärin 6,57 prosenttiin.

Hypo: Ostajan asema vahvistuu

Asuntomarkkinoilla on Suomen Hypoteekkiyhdistyksen mukaan käynnissä pieni suhdannekäänne. Hypon markkinakatsauksen mukaan asuntomarkkinoita on rauhoittanut korkojen nousu.

Ostajan asema asuntomarkkinoilla on toimitusjohtaja Matti Inhan mukaan parantunut syksyn aikana samalla kun asuntomarkkinat ovat rauhoittuneet. Asuntojen myyntiajat ovat hieman pidentyneet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.