Asunto tuhoutui tulipalossa Loviisassa – naapuri pelasti asukkaan, mutta koira jäi liekkeihin

Liekit löivät ikkunasta pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

Uudellamaalla Loviisassa kerrostalossa riehunut tulipalo tuhosi asunnon, mutta naapuri sai pelastettua huoneiston asukkaan parvekkeen kautta, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitos.

Päivystävän palomestarin Antti Virtasen mukaan asukas loukkaantui tulipalossa lievästi ja on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Rakennuspalon seurauksena kuoli yksi koira. Menehtynyt lemmikkieläin ja palosta pelastunut asukas olivat huoneiston ainoat asukit.

Viereiset asunnot kärsivät jonkin verran savuvahinkoja. Myöhään sunnuntaina syttynyt palo ei päässyt kuitenkaan leviämään viereisiin asuntoihin, vaikka liekit löivät ikkunasta pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

Pelastuslaitos sammutti palon ja tuuletti porraskäytävää. Alkuyöstä kahden jälkeen pelastuslaitos oli palopaikalla vielä tekemässä tuuletusta ja raivaustöitä.

Virtanen kertoi pelastuslaitoksen olevan paikalla siihen saakka, kunnes jälkivahinkojentorjuntayritys saapuu paikalle. Alkuyöstä yrityksen edustajia vielä odoteltiin. Virtanen ei kuitenkaan uskonut, että pelastuslaitoksen tarvitsisi olla palopaikalla aamuun saakka.

Lumipenkat helpottivat parvekepelastusta

Hälytys Nordenskiöldintielle tuli sunnuntaina illalla yhdentoista jälkeen. Tulipalo oli syttynyt kaksikerroksisen pienkerrostalon alimman kerroksen huoneistossa.

Päivystävän palomestarin mukaan lumen määrä oli helpottanut asukkaan pelastautumista. Hangesta huolimatta asukas oli tarvinnut kuitenkin naapurinsa apua päästäkseen turvaan.

– Lunta oli kasattu siihen, niin asukas oli kohtuuhelppo pelastaa siitä parvekkeelta, Virtanen kertoi STT:lle alkuyöstä.

Virtasen mukaan parvekepelastaja ei saanut vammoja pelastusoperaation aikana. Hälytyksen oli nähtävästi tehnyt samainen pelastustöihin lähtenyt naapuri.

Päivystävän palomestarin mukaan liekehtinyt kerrostalo sijaitsee keskusta-alueella, ja samalla alueella on useita vastaavantyyppisiä pienkerrostaloja.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Pelastuslaitos selvittää syttymissyytä yhdessä poliisin kanssa.

Juttuun korjattu oikeaksi syttymispäiväksi sunnuntai 22.2.2021 klo 8.04.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja