Helsinkiläisessä ryhmäkodissa syttyi sunnuntai-iltana uhkaava tulipalo – hoitaja evakuoi asukkaat, yksi sairaalaan

Helsingissä Pohjois-Haagassa sijaitsevassa ryhmäkodissa syttyi myöhään sunnuntai-iltana uhkaava huoneistopalo. Helsingin pelastuslaitos kertoi, että yksi lievästi loukkaantunut henkilö kuljetettiin palopaikalta sairaalaan.

Palomestari Sami Lappalainen Helsingin pelastuslaitokselta kertoi, että palo syttyi uudehkon ryhmäkodin viidennessä kerroksessa.

– Meidän mennessämme paikalle huone oli liekeissä, mutta sprinklerijärjestelmä oli lauennut. Se rajoitti paloa mutta ei sammuttanut sitä kokonaan. Pelastuslaitos viimeisteli palon sammuttamisen vaahtosammuttimilla, hän sanoi.

Ryhmäkodissa on kymmeniä asuntoja useassa kerroksessa. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta sunnuntai-iltana yhdentoista jälkeen.

Asukkaat pääsivät palaamaan yöllä

Palomestari Lappalainen kertoi ryhmäkodin henkilökuntaan kuuluvan hoitajan toimineen esimerkillisesti.

– Paikalla ollut hoitaja evakuoi asukkaat ryhmäkodista ulos kadulle.

Ainakin osaan viidennen kerroksen huoneista ja sen alapuolella sijaitseviin huoneisiin valui vettä. Pelastuslaitoksen vahingontorjuntayksikkö imuroi vedet pois. Ryhmäkodin asukkaat pääsivät palaamaan huoneisiin hyvissäajoin ennen aamua.

Asumisyksiköstä tehdyn tulipalon sammutukseen lähetettiin alkuun kymmenkunta yksikköä ja lisäksi ensihoitoyksiköitä. Palon sammuttamiseen ja veden poistamiseen rakennuksesta osallistui kolme Helsingin pelastuslaitoksen yksillöä. Tehtävä ryhmäkodissa kesti muutamia tunteja.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Päätöksenteko pelastuslaitoksen asioista siirtyy aluevaltuustojen alle – miten tämä näkyy tavalliselle kansalaiselle?"Toivottavasti ei näy" 1:26
Päätöksenteko pelastuslaitoksen asioista siirtyy valtaosassa Suomea aluevaltuustojen alle – miten tämä näkyy tavalliselle kansalaiselle? "Toivottavasti ei näy".

Lue myös:

    Uusimmat