Mainos

Asukas räjähdyksen voimasta: "Tuolitkin lensivät kadulle"

Varhain aamulla Tampereella evakuoidun kerrostalon asukkaat pääsivät iltapäivällä hakemaan kodeistaan tärkeimmät tavaransa. Suuri osa evakuoitiin yöpuvuissa, mutta päivällä useimmat olivat pukeneet päällensä jo ulkovaatteet.

JasseJärviö oli käymässä aamuyöllä nukkumaan tyttöystävänsä kanssa, kun molemmat kuulivat kovan pamauksen.

- Se oli kauhea jysäys. Katsoimme ikkunasta, näimme paloautoja ja lähdimme heti ulos katsomaan, mistä oli kyse. Näimme paloautoja ja ravintolan edessä huomasimme, että oli tapahtunut kova räjähdys. Kaikki tavarat tuoleja myöten olivat lentäneet ikkunasta ulos.

Järviön tyttöystävineen ei tarvinnut kuitenkaan olla ulkona kauaa, sillä viranomaiset alkoivat pian evakuoida koko kerrostaloa. Järviö kuljetettiin tyttöystävänsä kanssa muiden evakuoitujen mukana Tampereen urheiluareenalle.

"Uskallanko avata?"

Tamperelainen Laura Murtoo oli nukkunut viime yönä jo useita tunteja, kun hänen oveaan rummutettiin.

- Pohdin ensin, uskallanko mennä avaamaan, jos siellä on vaikka joku känninen hakkaamassa, kesästä asti nykyisessä asunnossaan viihtynyt Murtoo kertoo.

Rummuttaja oli kuitenkin palomies, joka pyysi Murtoota lähtemään asunnostaan varmuuden vuoksi. Häntä pyydettiin pukemaan päälleen ja poistumaan asunnosta mahdollisimman nopeasti.

Syyksi kerrottiin tulipalo talon alakerrassa. Vielä tässä vaiheessa Murtoo ei tiennyt, miten laajasta palosta oli kysymys.

- Kaikki olivat linja-autossa suhteellisen rauhallisia, lukuun ottamatta muutamia ilmeisesti A-rapun asukkaita, jotka asuivat lähinnä palopaikkaa.

Asunnot remonttiin

Asukkaat evakuoitiin urheiluareenalle, jossa SPR tarjosi apua muun muassa keskustelun, vaatteiden sekä ruoan muodossa. Iltapäivällä asukkaat pääsivät hakemaan kodeistaan tärkeimpiä tavaroitaan. Pelastuslaitoksen arvion mukaan suurin osa asunnoista selviää pintaremontilla.

- Minun asuntooni ei ollut tullut juuri mitään vahinkoja. En kuitenkaan pääse sinne vielä, vaan pääsen onnekseni nyt sisareni luo yöksi.

Murtoo ei tuntenut A-rappuun kuolleita asukkaita.

- Tämä on niin suuri kerrostalo, ettei kaikkia tunne edes ulkonäöltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.