Mainos

ASP-laina nuorille ensiasunnon ostajille: Valtiolta 3 000 säästöpalkkio kaupan päälle

ASP-laina on nuorille ensimmäisen asunnon ostoon tarkoitettu asuntosäästö- ja tukijärjestelmä. Nyt entistä paremmin ehdoin ja saat vielä valtiolta 3 000 euron säästöpalkkion!

ASP-sopimus tehdään pankin kanssa ja sen voi tehdä 18–30-vuotias henkilö.

Sopimuksessa sitoudut säästämään tietyn summan rahaa ja pankki lupautuu antamaan sinulle lainaa tavallista edullisemmalla korolla, kun säästötavoite on saavutettu.

ASP-tili on veroton, korollinen säästämistili ja sille on tarkoitus säästää 10 prosenttia asunnon hinnasta: pankki lainaa loput kauppasummasta. Talletukset tehdään 150–3 000 euron suuruisina erinä vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä, joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä.

Lisäksi saat valtiolta 3 000 euron säästöpalkkion, jos säästöehdot täyttyvät ja asunto hankitaan vuoden 2011 loppuun mennessä.

Valtio hyvittää mahdollista korkonousuakin

ASP-talletukselle maksetaan vuotuista korkoa 1 %. Talletukselle saat myös lisäkorkoa talletusten aloittamisvuodelta ja enintään viideltä seuraavalta vuodelta. Lisäkorko on vähintään 2 % ja enintään 4 %. Talletuskorosta ja lisäkorosta sinun ei tarvitse maksaa veroa.

Kun olet säästänyt sopimuksesi mukaisen osan asunnon hinnasta, saat pankilta loput luottona. Luotolle on mahdollista saada valtion korkotukea, jos korko nousee yli 3,8 prosentin. Korkotukea maksetaan 10 ensimmäisen lainavuoden ajan, jos olet ostanut asunnon 1.6.2005 tai sen jälkeen.

Lisätietoja saat omasta pankistasi.

Löydä unelmiesi ensiasuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.