Asiantuntijoilta ymmärrystä Mercedeksen ja Ferrarin tallimääräyksille: "Lyötävä kättä lippaan ja kunnioitettava komentoa"

C Moren F1-asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen ymmärtävät täysin Mercedeksen ja Ferrarin tallimääräykset Saksan GP:ssä sunnuntaina.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Unkarin GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ensin Ferrari kehotti Kimi Räikköstä luovuttamaan johtopaikkansa Sebastian Vettelille. Räikköselle tätä perusteltiin sillä, että Vettel oli eri taktiikalla ja samalla myös kulutti renkaitaan hänen takana.

Turva-auton poistuessa radalta vain kymmenen kierrosta ennen maalia Mercedes puolestaan kielsi Valtteri Bottasta yrittämästä ohitusta kisaa johtaneesta Lewis Hamiltonista, sillä talli ei halunnut riskeerata kaksoisvoittoa.

Vilander huomautti, että kuskit tekevät loppujen lopuksi töitä tallinsa eteen ja heidän käskyjään on noudatettava.

- Se on tavallaan valitettavaa ja tietysti kovempi kolaus kuljettajalle, joka kärsii siitä enemmän, mutta pitää muistaa, että kuljettajat ovat osa tallia. Tallin etu menee sen kuljettajan egon edelle eli siinä on vaan lyötävä kättä lippaan ja kunnioitettava sitä komentoa, mikä tulee radion kautta, Vilander totesi Pitstop-ohjelmassa.

- Siellä ollaan töissä. Siellä tehdään sitä työtä ja roolia, mitä ollaan annettu ja ei siitä auta pulista, Oikarinen komppasi.

Koko Pitstop-ohjelma katsottavissa pääkuvan videolla. Puheenaiheena myös Räikkösen mahdollinen jatkosopimus Ferrarin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat