Asiantuntijoiden kolme oppituntia laihduttajille – lue!

Laihdutusneuvoja tuputetaan joka tuutista, mutta asiantuntijat vannovat muutaman todistetusti toimivan faktan nimeen. Lue!

Ruokavaliolla on enemmän merkitystä kuin liikunnalla. Toki liikunta on tärkeää myös, mutta lääketieteen tohtori Samuel Kleinin mukaan ruokavalio vaikuttaa laihduttamiseen enemmän.

Klein sanoo, että ruoan määrän vähentäminen on paljon tehokkaampaa kuin liikunnan lisääminen painonpudottamisen saavuttamiseksi. Jos haluaa saavuttaa 300 kilokalorin energiavajeen voi juosta viisi kilometriä tai olla syömättä 56 grammaa sipsejä. Lisäksi asiantuntijoiden mielestä, että on helppoa sortua ahmimaan liikuntasuorituksen aiheuttaman näläntunteen vuoksi. Tällöin päädyt helposti nauttimaan enemmän kilokaloreita kuin, mitä olet polttanut.

Ei ole mitään maagista ruokayhdistelmää, joka saisi kilot karisemaan taianomaisesti. Ruokavalio voi olla vähärasvainen, vähähiilihyydraattinen, kasvispitoinen tai sokeriton, mutta asiantuntijat sanovat, ettei ole väliä, mitä ruokavaliota noudatat, kunhan noudatat sitä kunnolla. Ei ole mitään yksittäistä dieettiä, joka toimisi aineenvaihdunnallesi paremmin kuin toinen. Kaikki toimivat, jos vain pystyt noudattamaan niitä.

Yksi kilokalori on yksi kilokalori, vaikkei se olisikaan ravintorikasta.

– Kilokalori on kilokalori, tuli se mistä hyvänsä. Voit lihoa niin syömällä liikaa terveellistä ruokaa kuin epäterveellistäkin ruokaa. Terveyden kannalta on toki parempi syödä vihanneksia. On paljon helpompi saada liikaa kilokaloreita roskaruokaa syömällä kuin terveellistä ruokaa syömällä, mutta niinkin voi käydä, sanoo asiantuntija Marion Nestle.

Se, mistä kalorit tulevat, on siis terveyden kannalta oleellista, mutta esimerkiksi Mark Haub Kansasin yliopistosta laihtui viime vuonna 12 kiloa roskaruokaa syömällä – kalorimäärä pitää vain pitää suositusten mukaisena.


(MTV3)

Lähde: Forbes

Lue myös:

    Uusimmat