Asiantuntijan vinkki laihduttajille: Korvaa raejuusto ja ananas näillä

Tölkkiananas ja raejuusto eivät olekaan laihduttajan parhaita ystäviä

Turhien hiilihydraattien karsiminen voi olla hyvä alku laihtumiselle. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, millä raaka-aineilla laihdutusruokavalionsa koostaa. Monelle keventäjälle tuttu rasvaton raejuusto-tölkkiananasyhdistelmä ei ole se kaikkein paras vaihtoehto.

– Prosessoiduissa maitotuotteissa ei ole paljoa ravinteita jäljellä. Jos haluaa syödä ananasta, niin sekin kannattaa ehdottomasti nauttia tuoreena, sanoo CocoVin superruoka-asiantuntija Sami Sundvik.

Usein laihduttajat myös unohtavat, että elimistö tarvitsee rasvaa laihtuessaankin. Aamukahviin kannattaa lorauttaa rasvattoman maidon sijaan ruokalusikallinen kookosöljyä. Kookosöljy vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa näin laihtumisessa.

– Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yhtä painokiloa kohden ihminen tarvitsee gramman rasvaa. Eli 60-kiloisen naisen pitää saada päivittäin 60 grammaa hyvälaatuisia rasvoja.

Aamiaisleivän voi korvata todellisella superruoalla eli kotimaisilla marjoilla. Kun oheen keittää vielä muutaman kananmunan, niin proteiinin saantikin on turvattu.

Marjoista runsaasti kuitua

Monella laihdutusurakka saattaa kangerrella työpaikan ruokalassa, jossa ei välttämättä ole raastepöydän lisäksi laihduttajalle sopivia vaihtoehtoja. Lounaan voikin syödä esimerkiksi helpon smoothien muodossa. Smoothieen voi sujauttaa mustikkaa ja mustaherukkaa, joka on erinomainen kuidun lähde.

– Moni ruokavaliostaan viljat poisjättänyt on huolissaan kuidun saannistaan. Tämä on turhaa, sillä esimerkiksi sata grammaa mustaherukkaa voi sisältää yhtä paljon kuitua kuin ruisleipä, Sundvik kertoo.

Kookosöljy toimii hyvänä rasvanlähteenä myös smoothieen sekoitettuna. Jotta smoothiesta saa ravintorikkaan lounaan, myöskään proteiinia ei sovi unohtaa. Esimerkiksi hera- tai hamppuproteiinia on helppo laittaa sekaan jauheen muodossa.

Mielitekoja ei kannata vastustella

Laihdutuksen aikana joutuu kamppailemaan päivittäin erilaisten mielitekojensa kanssa. Sundvikin mielestä makeanhimoa vastaan on turha taistella, sillä jossain vaiheessa kuitenkin repsahtaa.

– Makeanhimon yllättäessä kannattaa syödä raakasuklaata. Se sisältää valtavasti ravinteita, ja hyvin pienellä määrällä saa makeanhimonsa taltutettua.

Myös ilman uunia valmistettavat raakakakut ovat hyviä laihduttajan herkkuja. Niitä voi valmistaa kahvipöytään myös kylään tuleville vieraille, sillä raakakakuista pitävät yleensä muutkin kuin vain laihduttaja itse.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja