Sateenkaaripaidassa nähty yhdysvaltalaistoimittaja on kuollut Qatarissa

0:17
Videolla näkyy Grant Wahlin reaktio, kun Argentiina hävisi Saudi-Arabialle.

Yhdysvaltalainen tunnettu jalkapallotoimittaja Grant Wahl, 48, on kuollut jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa. CBS Sportsille työskennellyt Wahl oli menettänyt tajuntansa lehdistökatsomossa perjantaina kesken Hollannin ja Argentiinan välisen puolivälieräottelun.

Wahlille annettiin ensiapua katsomossa ja hänet vietiin pois paareilla. AFP:n mukaan Wall Street Journal on kertonut Wahlin saaneen ilmeisesti sydäninfarktin. Wahl oli kertonut aiemmin tällä viikolla uutiskirjeessään joutuneensa käymään lääkärin vastaanotolla Qatarissa. Hän kertoi mahdollisesti sairastavansa keuhkoputkentulehdusta.

1:54
Grant Wahlin viimeiseksi seuraamassa ottelussa Argentiina päihitti Hollannin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Yhdysvaltain jalkapalloliitto julkaisi surunvalittelut Twitterissä.

– Jalkapalloilun ja korkealaatuisimman journalismin ystävät tiesivät aina voivansa luottaa Grantiin, joka tuotti oivaltavia ja viihdyttäviä juttuja pelistämme ja sen päähenkilöistä.

"Traaginen menetys"

Wahl työskenteli Sports Illustratedissa 1996–2020. Hänen tunnetuimpiin kansijuttuihinsa kuului vuonna 2002 julkaistu silloin vielä lukioikäisen koripallotähden LeBron Jamesin henkilökuva otsikolla "The Chosen One" eli valittu.

– Aina kun hänen nimensä nousi esiin, muistin ajat, kun olin teini-ikäinen ja Grant oli meidän talossamme. Tämä on traaginen menetys. On onnetonta menettää näin mahtava ihminen. Toivon parasta hänen perheelleen. Levätköön hän paratiisissa, LeBron James kommentoi Wahlin kuolemaa ESPN:n mukaan Philadelphiassa 76ersin ja Lakersin välisen NBA-koripallo-ottelun jälkeen.

Wahl käytti myös epätavanomaisia keinoja jutunteossa. Helmikuussa 2011 Wahl ilmoitti pyrkivänsä ehdolle Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajaksi. Wahl halusi haastaa tuolloin puheenjohtajana toimineen Sepp Blatterin, jolla ei ollut vastaehdokkaita 2007 puheenjohtajavaaleissa.

Wahl lupasi, että jos hänet valittaisiin, hän julkistaisi kaikki Fifan sisäiset dokumentit. Näin yleisö voisi itse arvioida, miten paljon perää Fifaa koskevissa korruptioepäilyissä oli.

Wahl ei kuitenkaan onnistunut saamaan ehdokkuudelleen tukea yhdeltäkään kansalliselta jalkapalloliitolta, mikä oli edellytys viralliseksi ehdokkaaksi pääsemiselle. Kampanjastaan kirjoittamassaan artikkelissa Wahl kertoi hakeneensa tukea myös Suomesta Palloliitolta.

Palloliitto vastasi Wahlin sähköpostiin, vaikka toimittaja oli sähköpostissaan vahingossa viitannut Tanskaan Suomen sijasta.

– Suomalaiset ovat mukavia ihmisiä, mutta he eivät silti halunneet nimetä minua ehdokkaakseen, Wahl kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja