Asiantuntija listaa: 8 yliarvostetuinta terveysruokaa

Kaikki terveelliseksi hehkutetut ruoat eivät ole ansainneet kruunuaan, väittää asiantuntija.

Filosofian tohtori ja ruokaekspertti Darya Pino listasi 8 terveysruokaa, joita arvostetaan aivan liikaa.

1. Jogurtti

– Jogurtti ei missään nimessä ole pahaksi terveydelle, mutta kauppojen valikoimista voi olla hankalaa löytää oikeasti terveellisiä jogurtteja, muistuttaa Pino

Jogurtin tärkeimpiin terveysvaikutuksiin kuuluvat sen probioottiset ominaisuudet, jotka toimivat elimistön hyödyllisinä bakteereina. Probiootit auttavat parantamaan immuunijärjestelmää ja suojelevat muun muassa syövältä. Kaikki jogurtit eivät kuitenkaan ole probioottisia, vaan sisältävät lähinnä väriaineita ja sokeria, joten ole tarkkana kaupassa!

2. Soija

– Soija on yksi niistä ruoista, jotka voivat olla äärimmäisen terveellisiä tai sitten teollisen prosessoituja, epäterveellisiö hirviöitä. Monet prosessoidut ruoat leimataan terveellisiksi, koska ne sisältävät soijaa. Todellisuudessa hydrattu soija voi olla yksi suurimmista transrasvojen lähteistä, Pino kirjoittaa

3. Munanvalkuaiset

Kananmunan valkuaisia kehutaan usein terveellisiksi ja keltuaiset tuomitaan epäterveellisiksi. Myös keltuaiset sisältävät kuitenkin runsaasti terveellisiä ravintoaineta, joten älä turhaan jätä sitä syömättä!

4. Margariinit

– Miksi tarvitsisimme ihmisten tekemiä teollisia rasvoja, kun on olemassa niin paljon hyviä ja luonnollisia rasvanlähteitä?

5. Banaanit

– Banaanit ovat kaloripitoisimpia hedelmiä, ja useimmat meistä eivät tarvitse banaanien antamaa ekstrasokeria ruokavalioonsa, muistuttaa Pino.

6. Proteiinipatukat

Proteiinipatukoiden ravintosisältö saattaa olla kammottavaa luettavaa. Patukat pitävät proteiinin lisäksi usein siällään runsaasti sokeria tai sokerin korvaavia makeutusaineita.

– Ravintoaineiden lisääminen roskaruokaan ei tee siitä yhtään terveellisempää

7. Vähärasvaiset tuotteet

– Rasva on hyväksi sinulle. Kyllä, rasvassa on enemmän kilokaloreita, mutta rasva auttaa myös esimerkiksi vitamiineja imeytymään. Rasvattomat tuotteet eivät tee sinusta terveempää ihmistä ja ne ovat usein myös täynnä lisäaineita.

8. Hedelmämehut

– Tuorepuristetut mehut eivät ole mielestäni terveysruokaa. Mehun puristaminen hedelmästä tarkoittaa sitä, että hedelmän kuidut häviävät ja jäljelle jää sokeri. Puolen litran pullossa appelsiinimehua on yhteensä kuusi kokonaista appelsiinia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat