Asiantuntija: Hakkerit tuskin kaatoivat Facebookia

Hakkeriryhmä Lizard Squad tuskin aiheutti yhteisöpalvelu Facebookin ja kuvapalvelu Instagramin tiistaisia häiriöitä, uskoo Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntija.

Tietoturva-asiantuntija Markus Lintulan mukaan vaikuttaa siltä, että Facebookilla ja siitä riippuvaisilla palveluilla oli järjestelmässään jokin sisäinen ongelma. Varmaa tietoa Kyberturvallisuuskeskuksella ei tästä kuitenkaan ole.

Lizard Squad ilmoitti Twitterissä aiheuttaneensa Facebookin ja Instagramin kaatumisen. Palvelut jumittivat aamulla eri puolella maailmaa, mutta toimivat nyt.  

– En jaksa uskoa, että kyseinen ryhmä olisi tämän takana. Vaikuttaa enemmänkin siltä, että otetaan kunnia tästä ja saadaan sillä lisää medianäkyvyyttä, Lintula arvioi.  

Lizard Squad -hakkeriryhmä pilasi taannoin miljoonien konsolipelaajien joulun kaatamalla Sonyn PlayStationin ja Microsoftin Xboxin verkkopalvelut palvelunestohyökkäyksellä. Suomalainen teinipoika on kertonut kuuluvansa Sony-iskun tehneeseen ryhmään. Sama ryhmä hakkeroi lentoturmista kärsineen Malaysia Airlines -lentoyhtiön verkkosivut maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat