Asianajaja: NHL-kiekkoilija Jori Lehterä ei ole saapumassa Suomeen kokaiinikäräjille – "Kyse aikataulujen yhteensovittamisesta"

3:10
Syyttäjä kommentoi jo oikeuskäsittelyn alkaessa, että Lehterä toivottaisiin saapumaan paiaklle.

NHL-jääkiekkoilija Jori Lehterä ei ole saapumassa Pirkanmaan käräjäoikeuteen tiistaina, kertoo miehen asianajaja Ari Nieminen.

– Ei ole (tulossa). Selvitellään sitä, koska olisi tulossa, Nieminen sanoo.

Peruuntumisen takana on Niemisen mukaan aikataulukysymykset.

– Siinä on kyse aikataulujen yhteensovittamisesta.

Niemelä vakuuttaa, että Lehterä saapuu myöhemmin käräjille.

– Varmasti tulee hoitamaan asian pois, Niemelä sanoo.

Niemelä vahvisti asian myös MTV Uutisille.

Syytetään kokaiinin ostamisesta

Lehterää syytetään kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta viime kesänä Tampereella, missä hänellä on kesäasunto. Syyttäjät vaativat hänelle viiden kuukauden vankeutta huumausainerikoksesta. Tämän mittainen vankeusrangaistus on mahdollista määrätä ehdollisena.

Poliisikuulustelussa Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Huomisen kuulemisen peruuntumisesta kertoivat ensin Aamulehti ja Iltalehti.

Seuran edustajat niukkasanaisia

Lehterä on pelannut pitkän uran ulkomailla KHL- ja NHL-liigoissa. Hänellä on kaksi arvokilpailumitalia Suomen maajoukkueesta.

Lehterän nykyinen seura Philadelphia Flyers kommentoi rikosepäilyä lyhyesti syyskuun lopussa. Flyersin urheilujohtoon lukeutunut Ron Hextall kertoi seuran Twitter-tilillä, että seura on keskustellut asiasta Lehterän ja NHL:n kanssa eikä asiaa kommentoida enempää.

Reilu kuukausi myöhemmin NHL:n komissaari Gary Bettman ja varakomissaari Bill Daly olivat lähes yhtä pidättyväisiä lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin Helsingissä pelattujen Winnipegin ja Floridan välisten NHL-otteluiden yhteydessä.

– Syytökset ovat erittäin vakavia, mutta meillä ei ole mitään uutta tietoa asiasta. Kun tiedämme tarkkaan mistä on kyse, toimimme asianmukaisella tavalla, Daly kertoi.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja