Tutkinnanjohtaja Jori Lehterän kokaiiniepäilystä: "Homma on lähtenyt laukalle"

Hiipivätkö huumeet huippukiekkoiluun? 9:14

Kokaiinirinkiin yhdistetyn Jori Lehterän asianajaja sanoi uutistoimisto AP:lle odottavansa poliisin tiedotetta. Tutkinnanjohtaja kertoi kuitenkin MTV Sportille, ettei mitään lausuntoa ole tulossa.

​​​​​​​Ylälaidan videolla perjantain Huomenta Suomen keskustelu siitä, hiipivätkö huumeet urheilun pariin.

Uutistoimisto AP:n toimittaja Stephen Whyno oli haastatellut torstaina Jori Lehterän asianajajaa Ari Niemistä, joka odotti poliisin tiedotetta asiakkaansa tilanteesta. 

– Poliisi antaa lyhyen lausunnon, koska tämä on lipeämässä käsistä, Nieminen kommentoi.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen kuitenkin totesi MTV Sportille, ettei mitään tiedotetta olla lähettämässä. 

– Toimittajat ovat olleet yhteydessä Niemiseen. Nyt on puhuttu aidasta ja aidanseipäistä, tutkinnanjohtaja Kinnunen sanoi. 

– Olemme puhuneet NHL:ään lähetettävästä tiedotteesta, jossa kertoisimme tilanteesta meidän näkökulmastamme. Sitä ei ole kuitenkaan lähetetty, koska asianajajalta ei ole tullut lupaa nimen julkaisemiseen. Näin se jäi lähettämättä. 

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi aiemmin, että NHL aikoo tutkia Lehterään kohdistuneet epäilykset. Philadelphia Flyersin GM Ron Hextall sanoi AP:n jutussa, että seuran edustajat ovat keskustelleet Lehterän ja NHL:n johdon kanssa asiasta. 

Kinnunen sanoi, että tutkinta etenee täyttä vauhtia. Hän kertoi, että tutkintaa varten on otettu jälleen kiinni yksi uusi henkilö, joka ei ole urheilija. 

– Ei tämä ole mikään urheilijoiden rinki. Tämä on lähtenyt vähän laukalle. Yhden ihmisen osalta on tehty aika iso soppa. Ringissä on ihmisiä laidasta laitaan, Kinnunen muistutti. 

Lue myös:

    Uusimmat