Mainos

Asiakastietojen varkaudet kasvaneet rajusti USA:ssa

Asiakastietojen varkaudet ovat lisääntyneet Yhdysvalloissa rajusti. Liittovaltion kauppakomission FTC:n selvityksen mukaan 3,3 miljoonaa amerikkalaista joutui viime vuoden aikana selvittämään varastetuilla henkilö- ja luottotiedoillaan tehtyjä rikoksia.

Eurooppalaiset ovat tyrmistyneitä uusista säännöistä, joiden mukaan lentoyhtiöt joutuvat nyt luovuttamaan matkustajien tietoja amerikkalaisille viranomaisille. Mahdollisten terroristien varalta amerikkalaiset saattavat vaatia jopa Atlantin yli matkaavien luottokorttinumeroita.

FTC:n selvitys ei eurooppalaisten huolta ainakaan vähennä, siitäkin huolimatta, että juuri viranomaisia pidetään täällä luotettavimpina tietojen säilyttäjinä.

FTC:n mukaan 3,3 miljoonaa amerikkalaista joutui viime vuonna selvittämään henkilötietojensa väärinkäyttöä, yli 6,5 miljoonaa joutui huomaamaan, että joku toinen on käyttänyt heidän tiliään.

Kuluttajille varkauksista koitui lähes neljän miljardin dollarin tappiot ja yrityksille lähes 33 miljardin dollarin tappiot.

Asiantuntijat vaativat nyt liittovaltion valvontaelintä eli juuri FTC:tä itseään tiukentamaan kontrollia, ja lainsäätäjiltä penätään lainmuutoksia.

Eniten tietovarkauksia on ollut Yhdysvalloissa länsirannikolla, vähiten keskilännessä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.