Asenteet muuttuvat vauhdilla: Enemmistö suomalaisista on kiinnostunut sähkö- tai hybridiauton hankkimisesta

Sähkö- ja hybridiautojen tulevaisuudesta käydään nyt vilkasta keskustelua niin mediassa kuin kahvipöydissäkin. Lähes kaikki maailman suurimmat autovalmistajat ovat varmoja sähkö- ja hybridiautojen läpimurrosta, ja uusia malleja onkin tulossa lähivuosina roppakaupalla. Vaikka autokanta jatkaa Suomessa vanhenemistaan, vaikuttaa kuluttajien kiinnostus uutta teknologiaa kohtaan olevan kasvussa.

AutoVex.fi-palvelun teettämässä kyselyssä tiedusteltiin sekä autonsa juuri myyneiltä että parhaillaan myymässä olevilta kuluttajilta, olisivatko he ovat kiinnostuneita siirtymään sähkö- tai hybridiautoon tulevan viiden vuoden aikana.

Vastanneista 56 prosenttia vastasi myöntävästi, kun taas 44 prosenttia kertoi suosivansa jatkossakin perinteisiä polttomoottoriautoja.

Kuluttajien kiinnostus sähkö- ja hybridiautoja kohtaan on joka tapauksessa nousussa kehittyvän teknologian, houkuttelevamman verotuksen sekä vaihtoehtojen lisääntymisen myötä.

– Uskon että muutaman vuoden kuluessa, kun autovalikoima on huomattavasti nykyistä laajempi ja entistä useampi on saanut kokemuksen ratin takaa, reipas enemmistö tulee olemaan kiinnostunut käyttövoiman vaihdosta, arvioi AutoVexin  toimitusjohtaja Sebastian Frick.

Käytettyjen sähköautojen kysyntä kasvaa tulevaisuudessa

Maailmalla lisääntyvät polttomoottorikiellot sekä kuluttajien kiinnostuksen suuntautuminen uuden käyttövoiman autoihin edellyttää myös autoliikkeiltä strategisia päätöksiä.

Sähköautoilu tutuksi – tässä Kamuxin vinkit 2:09
VIDEO: Sähköautoilu tutuksi autokaupan vinkeillä.

Vaikka käytetyt sähköautot eivät ainakaan vielä liiku autoliikkeiden lattialta erityisen vauhdikkaasti, tulee tämä AutoVexin mukaan hyvin todennäköisesti muuttumaan lähivuosina.

Autoliikkeiden kannattaakin olla valmistautuneita murrokseen aloittamalla sähkö- ja hybridiautoihin tutustuminen sekä ottamalla myös ensikosketusta näiden autojen myyntiin.

– Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, mitkä autoliikkeet lähtevät tosissaan panostamaan käytettyihin sähkö- ja hybridiautoihin, koska vahvalla erottautumisella ja erikoistumisella voi saada itselleen kilpailuedun lähivuosien vaihtoautokauppaan, ennustaa puolestaan AutoVexin asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

Lähde: AutoVex

Lue myös:

    Uusimmat