Mainos

Asennetaan saunaan kätevät valmislauteet

Suomalainen sauna saattaa useinkin olla liian kulunut. Voisi sanoa, että usein se on yksinkertaisesti loppuun kylvetty. Sellaisessa saunomisnautinto kärsii eikä hygieniakaan siitä oikein tykkää.

Lauteet ovat kuluva ja keskeinen yksityiskohta jokaisessa saunassa. Niitä on perinteisesti väkerretty laudasta, esimerkiksi haavasta, apassista tai lepästä. Nyt myös lauteita saa asennusvalmiina paketteina, joista löylyhuoneeseen syntyy hetkessä kauniit, kestävät ja turvalliset istumis- ja loikomispaikat.

Kun paketti avattiin, ensimmäiseksi pisti silmään viimeistelyn korkea taso. Tavaraa oli paljon ruuveja ja kiinnikkeitä myöten, kannakkeet oli mietitty huolella, lauteiden väliin tuleva ritilä tehty valmiiksi ja kaideosissa käytetty tappiliitoksia. Ja harvoin näkee yhtä selkeitä asennusohjeita!

Lauteita saa kolmen eri mittaisina: 1600, 1900 ja 2200 mm. Ennen puutavaraliikkeeseen ryntäämistä on siis syytä mitata oman saunan koko. Tähän saunaan oli valittu suora laude, mutta kulmamalli on saatavissa ja syntyy yhtä helposti.

Kun verhouspaneelin takana sijaitsevat kannatinpuut on paikannettu, niihin kiinnitetään pakkauksesta löytyvät lauteen kannattimet. Tässä on muistettava jättää ilmarako sen ja paneelin pinnan väliin; muuten siinä alkaa helposti kehittyä ajan mittaan epäpuhtauksia.

Itse lauteet katkaistaan juuri oikean mittaiseksi. Tämän voi tehdä katkaisemalla ne vain toisesta päästä mutta siistimpi lopputulos saadaan, kun poistetaan molemmista päistä saman verran.

Kun ylälaude on paikallaan, asennetaan ylä- ja alalauteen välinen ritilä. Se kiinnitetään ylälauteen kannatinpuun sisäpuolelle, jolloin se jää roikkumaan siististi kiinnityksen ollessa piilossa.

Ritilän lisäksi pakettiin kuuluu myös selkänoja. Työkaluiksi käyvät aivan tavalliset jokamiehen kotityökalut, akkuporakone, saha, suorakulma ja mittanauha.

Lisävarusteena lauteisiin saa led-valot. Ne on kiinnitetty kiskoihin, jotka asennetaan selkänojan taakse ja viistoon lauteiden alle, josta se heittää tyylikkäästi valoa ritilään ja alalauteelle.

Kun työ on valmis, asennusohje kannattaa panna talteen Siellä on lauteen huolto- ja hoito-ohje, jota noudattamalla lauteet pysyvät siistinä ja kestävät pitkään.

Lisätietoja:www.puumerkki.fi

(JKA 26.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.