Mainos

Asemiestä jahdattiin Utajärvellä

Humalainen ja sekava aseistautunut mies aiheutti tänään vaaratilanteen ja ruuhkautti liikennettä Utajärvellä. Poliisi sai otetuksi vuonna 1947 syntyneen oululaismiehen kiinni useiden tuntien yrittämisen jälkeen yhden aikaan iltapäivällä.

Poliisi tutkii tapausta mm. murhan yrityksenä, virkamiehen vastustamisena ja rattijuopumuksena. Kajaanin poliisi sai aamulla puoli yhdeksän aikaan tiedon, että mies oli lähtenyt ajelemaan henkilöautollaan Utajärven Särkijärven metsästysmajalta humalassa ja sekavassa mielentilassa. Tätä ennen hän oli uhannut ampua joitakin ihmisiä. Miehen oletettiin pyrkivän Ouluun.

Suomussalmen poliisi havaitsi miehen metsäautotiellä Utajärvellä. Mies osoitti käsiaseella poliisipartiota kaksi kertaa. Hieman myöhemmin hän ampui lähietäisyydeltä yhden laukauksen, mutta laukaus ei osunut poliiseihin eikä poliisiautoon. Ampumisen jälkeen mies lähti ajamaan autollaan päätyen Puolangan ja Utajärven väliselle maantielle, jossa hän ajoi 140 kilometrin tuntivauhdilla Utajärven suuntaan. Miehen auto pysäytettiin piikkimatolla Puolangantien ja Ylikiimingintien risteyksessä yhdentoista aikaan aamupäivällä. Pysäytyksen jälkeen auto ajautui ojaan ja kuljettaja linnoittautui autoonsa. Poliisi sai häneen yhteyden matkapuhelimella.

Kahden tunnin neuvottelun jälkeen mies tuli ulos autosta ilman asetta ja antautui rauhanomaisesti. Liikenne ruuhkautui alueella puoleksitoista tunniksi puolen päivän aikaan, koska poliisi sulki Utajärveltä Puolangalle menevän tien. Sulku koski väliä Utajärvi-Piltokangas. Puolangalta tuleva liikenne ohjattiin toisen tien kautta Ylikiiminkiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.