Mainos

Asema-aukion uhrin ystävä: Sylkäiseminen laukaisi väkivallan

Helsingin Asema-aukiolla väkivaltaa vierestä todistaneen miehen mukaan tapahtumat alkoivat siitä, kun hänen ystävänsä teki sylkemiseleen uusnatsijärjestön Suomen Vastarintaliikkeen lippuja pidelleitä ihmisiä kohti.

– Vltavan (ravintola) edessä oli liputtajia. Kävelimme siitä ohi. Jimi teki sylkemiseleen, muttei sylkenyt. Seuraavaksi puskista tuli lentopotku, joka osui häntä rintaan. Hän ei kerinnyt reagoida ollenkaan, mies kertoo STT:lle.

Lentopotkulla tarkoitetaan potkua, jossa otetaan vauhtia ja hypätään sivuttain ilmaan jalka eteen ojennettuna. Jimi on väkivallan uhrin etunimi.

Silminnäkijä kertoo, ettei ole vielä puhunut havainnoistaan poliisille.

– Olen vieläkin shokissa. Pitää vähän kokoilla itseä.

"Ei välttämättä sama mies"

Hänen mukaansa he eivät tienneet uusnatsien tapahtumasta ennalta. Ystävä ei pitänyt uusnatseista, mutta kumpikaan miehistä ei ole kuitenkaan poliittisesti motivoitunut uusnatsien vastustaja.

– Olimme viettämässä aikaa muuten vaan kaupungilla.

Silminnäkijän mielikuvan mukaan potkaisija ei välttämättä ollut poliisin kiinniottama mies mutta tilanne oli toisaalta hyvin nopea.

– Olen nähnyt kuvia, silminnäkijä sanoo, mutta hänestä tuntomerkit eivät täsmää hänen mielikuviinsa.

– Näin kaiken sivusilmällä.

Hän ihmettelee myös sitä, miksi sairaala kotiutti ystävän niin nopeasti.

– Hänelle oli sanottu torstaina, että voisit lähteä kotiin. Perjantaina hän ilmeisesti soitti itse itselleen ambulanssin ja illalla hän oli kuollut.

Poliisin tietojen mukaan mielenosoittaja potkaisi uhria rintaan, minkä vuoksi tämä kaatui ja löi päänsä maahan. Väkivalta tapahtui runsas viikko sitten. Uhri kuoli vajaata viikkoa myöhemmin viime perjantaina sairaalassa.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Vuonna 1990 syntynyt epäilty otettiin kiinni sunnuntain vastaisena yönä.

Tutkinnanjohtaja kertoi aiemmin Helsingin Asema-aukion pahoinpitelytapauksesta yksistyiskohtia.

3:56

Ruotsissa Vastarintaliikkeen jäsenmäärä on nousussa. Tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen liike. Katso uutisjuttu viime vuodelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.