Mainos

Aselaki- ja rasismikeskustelu ryöpsähti jälleen Dallasin ampumisten vuoksi – "Leimat ovat vaatteille, eivät ihmisille"

Sosiaalinen media täyttyi Dallasin poliisisurmien jälkeen suruvalitteluista ja osaanotoista kuolleiden poliisien läheisille. Moni on lisäksi ottanut kantaa Yhdysvaltojen aselakeihin ja rasistisiin asenteisiin.

Pikaviestipalvelu Twitter on täyttynyt tänään Dallasin poliisiampumisia kommentoivista viesteistä. Keskustelua on herättänyt tapahtumien ohella rasistiset asenteet sekä Yhdysvaltojen aselakipolitiikka.

Osa kommentoijista syytti tapahtumista poliitikkoja, jotka eivät ole saaneet aikaan aselakien tiukennuksia. Moni taas muistutti ongelman olevan ihmisten asenteissa ja itsehillinnässä, ei aseissa.

"Dallasin tapahtumat eivät yllätä. Kun aselakeja ei ole, mitä muuta voi olettaa tapahtuvan?"

"Rikolliset eivät noudata lakeja. Tarvitsemme itsehillintää, emme tiukempaa asekontrollia."

"Kun tämän ymmärtää, rasismilla ei ole lainkaan jalansijaa yhteisöissämme."

"Kristittyjen on muistutettava yhteiskuntaamme siitä, että on olemassa vain yksi rotu – ihmisrotu. Nähkää henkilöt, älkää ihonväriä."

"Kaikki mustat eivät ole rikollisia, kaikki muslimit eivät ole terroristeja, kaikki valkoiset eivät ole rasisteja. Leimat ovat vaatteille, eivät ihmisille."

"En halua, että mustia miehiä ammutaan liikennevaloissa. En halua, että tarkka-ampujat ampuvat poliiseja kadulla. En halua, että lapsia ammutaan kouluissa. En halua mitään näistä."

"Aseet eivät tapa ihmisiä. Ihmiset, jotka asuvat maassa, jossa aseita ei kontrolloida, tappavat."

0:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.