Mainos

Asekeräyksen suosio yllätti poliisin – yli sata haulikkoa asemalle

Oulun poliisilaitoksen asekeräys osoittautui viikonloppuna varsinaiseksi menestykseksi.

Lauantaina järjestettyyn asekeräykseen tuotiin yli 300 asetta ja yli 8000 patruunaa. Siviiliräjähteitäkin poliisi keräsi yli seitsemän kiloa.

Oulun poliisilaitokselle aseiden suuri määrä oli tiedotteen mukaan yllätys. Aseita tuotiin eniten Oulun pääpoliisiasemalle (53 kappaletta), mutta Haukiputaan poliisiasemalle tuotiin lähes saman verran aseita, eli 48 kappaletta.

Eniten poliisille tuotiin haulikkoja, joita tuotiin lähes 200 kappaletta, ja kiväärejä. Joukossa oli myös 30 käsiasetta.

Poliisin tiedotteen mukaan lähes kaikki aseet olivat luvattomia ja yleensä kuolinpesistä tuotuja. Tämä oli myös keräyksen tavoite. Asekeräyspäivä järjestettiin viikonloppuna, jotta työssäkäyvätkin pääsivät ongelmitta palauttamaan aseet.

Poliisi muistuttaa, että keräyksellä ennalta estetään mahdollisia vahinkoja, joita kuolinpesiin jääneet sotamuistoina tai muita luvattomina aseina ja vanhentuneina räjähteinä voivat aiheuttaa.

Poliisin mukaan keräyspäivästä huolimatta poliisille voi tuoda tai ilmoittaa luvattomasta aseesta jatkossakin ilman seuraamuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja