Merkittävä ja harvinainen löytö: Poliisi takavarikoi eri valtioiden aseita ja räjähteitä ivalolaisasunnosta

Poliisi teki Ivalossa mittavan löydöksen kotietsinnän yhteydessä tiistaina. Asunnosta löytyi eri valtioille kuuluneita sodanaikaisia aseita, ammuksia, räjähteitä sekä niihin liittyviä tarvikkeita, kertoo Lapin poliisi tiedotteessaan.   

Takavarikoidun materiaalin määrä on niin suuri, että sitä voidaan pitää merkittävänä. Operaatio vei koko päivän.

Lapin poliisilaitoksen alueella ei ole törmätty vastaavaan tapaukseen muutamaan vuoteen. Poliisi sai virka-apua puolustusvoimilta kotietsinnän suorittamiseen. Osa takavarikoiduista materiaaleista oli räjähdysvaarallisia, joten puolustusvoimat teki ne vaarattomaksi. 

Takavarikoiduin materiaalin joukossa oli esimerkiksi saksalaisten kranaatinheittimien ammuksia. Operaatiosta aiheutunut vaaraa sivullisille. 

Poliisin tutkii tapausta epäiltynä räjähderikoksena ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Rikoksista epäillään ivalolaista miestä. 

Lapin maaperässä ja vesistöissä on edelleen paljon sodanaikaisia ammuksia ja räjähteitä. Poliisi haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että niihin ei saa missään tapauksessa koskea. 

Jokaisesta ammus- ja räjähdelöydöistä on välittömästi ilmoitettava poliisille tai puolustusvoimille. Sodanaikaiset ammukset ja räjähteet voivat olla edelleen hengenvaarallisia.

Lue myös:

    Uusimmat