Mainos

Aseistautunut mies hyökkäsi bussiasemalle Israelissa

Ainakin yksi ihminen kuoli ja 11 haavoittui, kun aseistautunut palestiinalaismies avasi tulen Beersebassa Etelä-Israelissa sijaitsevalla bussi-asemalla.

Iskussa kuoli israelilainen sotilas ja haavoittui poliiseja. Poliisi surmasi ampujan laukaustenvaihdossa. 

Israelin ja palestiinalaisten väliset levottomuudet ovat jälleen kiihtyneet tässä kuussa. Väkivaltaisuuksissa on kuollut 42 palestiinalaista ja kahdeksan israelilaista. Levottomuudet ovat herättäneet spekulaatioita siitä, onko palestiinalaisalueilla alkamassa kansannousu eli intifada. 

Uudet levottomuudet käynnistyivät Jerusalemissa. Palestiinalaiset ovat pelänneet, että Israel haluaa muuttaa Temppelivuoren rukoilusääntöjä. Temppelivuorella sijaitsee kaksi tärkeää moskeijaa, mutta se on myös juutalaisille pyhä paikka. 

Jännitteitä on lisännyt myös se, että miehitetyssä Itä-Jerusalemissa palestiinalaisten tilanne on ollut tukala jo pitkään. Palestiinalaisjärjestöjen mukaan Israel haluaa savustaa heidät ulos kaupungista.

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun on määrä tavata ensi viikolla Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kiristyneen tilanteen takia.
YK piti perjantaina myös hätäkokouksen levottomuuksien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.