Ase taskussa ja Jumala mielessä - Trumpin kannattajat kerääntyvät tänään puoluekokoukseen

59-vuotiaalla Sharee Whitlowilla on ase mukana. Hän on tullut Clevelandiin koko puoluekokousviikoksi osoittamaan mieltään Donald Trumpin puolesta.

– Uskon siihen, mitä hän edustaa. Hän on kristitty ja haluaa pitää maahanmuuttajat poissa, Whitlow sanoo.

Hän luottaa siihen, että Trump luo Yhdysvaltoihin uusia työpaikkoja ja pitää huolta veteraaneista.

– Hän on asiallinen mies, ja hänestä tulisi asiallinen presidentti.

Whitlow on osallistunut neljään aikaisempaankin Trumpin kannatustilaisuuteen eri puolilla maata. Tällä kertaa ajomatka kotoa Columbuksesta kesti vain pari tuntia, mutta hän on ollut tien päällä Trumpin puolesta yhteensä jo tuhat kilometriä.

Whitlow arvelee, että Trumpin kannattajien ja vastustajien välille voi syntyä yhteenottoja, ja hän on rukoillut Jumalalta varjelusta. Hänestä on hienoa, että Trumpia kannattavien moottoripyöräilijöiden ryhmä Bikers for Trump on näkyvästi läsnä Clevelandin kaduilla.

– Luotan siihen, että Jumala ja moottoripyöräilijät pitävät minut turvassa. 

"Trump haluaa sulkea rajat" 

Myös 33-vuotiaalla veteraanilla Mike Zitellillä on ase piilossa.

– Kannatan Trumpia, koska hän yrittää sulkea rajat ja poistaa laittomat maahanmuuttajat maasta, hän kertoo.

Zitelli vakuuttaa Trumpin kannattajien olevan lainkuuliaista ja rauhanomaista kansaa mutta sanoo heidän varautuvan siihen, että muut rikkovat lakeja.

– Jos joku alkaa ammuskella väkijoukossa, haluan voida ampua hänet alas itse. En halua luottaa muihin tällaisissa asioissa.

Valtaosa Trumpia tukevaan mielenosoitukseen kokoontuneista amerikkalaisista vaikuttaa vastustavan jyrkästi poliisien yhdistyksen yritystä rajoittaa aseenkanto-oikeutta Clevelandin keskustassa puoluekokouksen aikana.

– Se on perustuslain vastaista, kiteyttää 27-vuotias Scott Miller.

Maahanmuuttokysymykset ovat myös Millerille tärkeä syy kannattaa Trumpia, ja hänkin uskoo ehdokkaansa pystyvän luomaan uusia työpaikkoja.

– Pidän koko hänen ohjelmastaan.

"Sosialismi vai kapitalismi"

Ensimmäistä kertaa äänestämään innostuneen 49-vuotiaan Eric Schenkin näkökulmasta tämänkertaisissa perisentinvaaleissa on kysymys ennen kaikkea valinnasta sosialismin ja kapitalismin välillä.

– En ole mitenkään rakastunut Trumpiin, vaan arvostan hänen viestiään. Kannattaisin ketä tahansa toistakin, joka kampanjoisi samalla viestillä.

Schenk muistelee lämmöllä 1980-lukua, jolloin hän eli nuoruuttaan.

– 80-luku oli mahtavaa aikaa, ja sinne Trump haluaa viedä meidät takaisin. Liberaalit sen sijaan haluavat viedä meidät takaisin 70-luvulle, mutta ei se ollut siisti aikakausi, johon kannattaisi palata.

Monella mielenosoittajalla on paita tai rintanappi, joiden mukaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi ensi viikolla valittavan Hillary Clintonin pitäisi olla vankilassa. Tätä mieltä on myös Schenk.

– Koko Clintonin suku on joukko roistoja, hän sanoo.

Perustelu Trumpin kannattamiselle on hänen mielestään itsestään selvä:

– Hän tekee Amerikasta taas suuren.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja