Asap Rocky joutuu oikeuden eteen – räppäriä uhkaa jopa 9 vuoden vankeustuomio

Asap Rocky joutuu oikeuden eteen kahden vuoden takaiseen ampumavälikohtaukseen liittyen.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers joutuu oikeuden eteen marraskuussa 2021 tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen liittyen. Räppäriä epäillään kahdesta törkeästä ampuma-aseella tehdystä pahoinpitelystä, kertoo BBC.

Losangelesilainen tuomari päätti maanantaina alustavan kuulemisen toisena päivänä, että tapauksesta järjestetään oikeudenkäynti. Syyttäjien mukaan Asap Rocky osoitti ja ampui käsiaseella lapsuudenystäväänsä Terell Ephronia riitatilanteen yhteydessä aiheuttaen tälle lieviä vammoja.

Asap Rocky, jolla on kaksi lasta pop-laulaja Rihannan kanssa, on kiistänyt syyllisyytensä. BBC kertoo, että mikäli räppäri todetaan syylliseksi, voi hän saada jopa yhdeksän vuoden vankeustuomion.

Ephron väittää, että Asap Rocky houkutteli hänet Los Angelesin Hollywoodissa sijaitsevan hotellin ulkopuolelle keskustelemaan erimielisyydestä 6. marraskuuta 2021. Ephronin väittämän mukaan Asap Rocky veti sanallisen kiistan päätteeksi esiin käsiaseen, osoitti sillä tarkoituksellisesti Ephronin suuntaan ja ampui useita laukauksia.

Oikeusasiakirjojen mukaan Ephronin vasempaan käteen osui ammus tai sen palasia, jonka vuoksi hän tarvitsi lääkärinhoitoa. Hän vaatii vähintään 25 000 dollarin eli liki 23 000 euron vahingonkorvauksia.

Väitetty pahoinpitely tallentui valvontakameravideoon. Losangelesilainen etsivä todisti aiemmin tässä kuussa, että Asap Rocky heiluttaa videolla asetta ja ampuu sillä. Räppärin asianajajat kiistävät, että videolla näkyvä henkilö on Asap Rocky.

Räppäri pidätettiin huhtikuussa 2022 Los Angelesin kansainvälisellä lentokentällä samaiseen tapaukseen liittyen. Asiasta uutisoivat tuolloin muun muassa NBC News ja Page Six.

Räppäri kuvattiin kuitenkin poistumassa Los Angelesin pääpoliisilaitokselta lukuisten poliisien ympäröimänä vain noin kolme tuntia pidätyksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat