Asahi sopii hyvin iäkkäämmällekin liikkujalle

Kyllästyttääkö rankka hikijumppa ja verenmaku suussa treenaaminen? Asahi on liikuntamuoto, joka tuo hyvänolontunteen jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeen. Hengityksiin ja pieniin pumppaaviin liikkeisiin perustuva terveysliikuntalaji sopii erityisen hyvin yli viisikymppisille.

– Alkuperäinen tarkoitus oli luoda terveysliikuntajärjestelmä, jossa olisi parhaat palat eri kulttuureista. Asahi muun muassa rauhoittaa, poistaa stressiä, vahvistaa niveliä ja lihaksia sekä lievittää niska-hartiaseudun vaivoja, Asahin kehittäjäjäsen ja Lauttasaaren liikuntakeskuksen johtaja Keijo Mikkonen kertoo.

Mikkonen on vetänyt monenlaisia liikuntatunteja, mutta Asahi poikkeaa hänen havaintonsa mukaan muista helppoutensa ja nautinnollisuutensa vuoksi. Kun ryhmässä on ollut yli 30 huonokuntoista ensikertalaista, kaikki ovat tulleet kiittämään hyvästä tunnista. Sellaista ei Mikkosen mukaan tapahdu missään muussa lajissa.

– On hyvin tärkeää, että jo ensimmäisellä kerralla tulee hyvä olo, koska se vaikuttaa siihen, jatkaako ihminen liikkumista. Missään muussa lajissa ei ole niin yksinkertaisia liikkeitä kuin Asahissa. Tunnilla pysyy varmasti perässä.

Asahi on menetelmänä yksinkertaisuudestaan huolimatta varsin kattava. Se sisältää sekä kehon että mielen rentoutuksen, niska-hartia-, selkä-, jalka- ja tasapainoharjoitukset sekä hengityksen ja mielen tasaamisen. Kaikki liikkeet suoritetaan oikeaoppisen hengityksen tahdissa.

– Meillä on hirveän hyviä kokemuksia sellaisistakin harrastajista, jotka ovat aloittaneet 70-vuotiaina. Kun kunto on kasvanut, Asahin rinnalle on voinut tulla muitakin liikuntamuotoja.

Lisätietoa Asahista: asahi.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja