Mainos

Tämä on nyt maailman paras kamerapuhelin - ainakin yhden testin perusteella

HTC:n uusi U11-lippulaivaälypuhelin on arvovaltaisen kameratestaajan DxOMarkin mukaan toistaiseksi paras sen testaama kamerapuhelin.

HTC luovutti tänään julkistamansa U11-puhelimen jo ennakkoon DxOMarkin testattavaksi. Se keräsi testeistä arvosanakseen 90 pistettä, jolla se niukasti lyö tähän asti piste-ennätystä hallussaan viime syksystä asti pitäneen Googlen Pixelin.

HTC U11:n takakamera tarjoaa 12 megapikseliä f/1,7-aukon optiikalla sekä optisella kuvanvakaimella. Pikselikoko on suuri 1,4 mikronia. HTC korostaa lisäksi kameran nopeaa automaattitarkennusta – tarkennus onnistuu 0,3 sekunnissa. Kameran väritoistoa sekä valotusta parantaa automaattisesti päällä oleva ja nopeasti toimiva HDR, joka yhdistää edelleen kolme kuvaa yhdeksi.

Videokuvauksessa 4K-tarkkuutta tukevan HTC U11:n erikoisuus on 3D-äänentallennus neljällä mikrofonilla. Lisäksi Acoustic Focus -toiminto tuo mukaan ikään kuin äänen zoomin – jos kuvaa lähentää johonkin kohteeseen, myös äänen pitäisi ohjautua sen mukana.

DxOMarkin mukaan HTC U11:n kameran erittäin alhainen kohina sekä nopea automaattitarkennus auttoivat sitä ohittamaan tähän asti parhaimman arvosanan saaneen Googlen Pixelin. Lisäksi U11 saa kiitosta tasaisesta suoriutumisestaan laajasti eri kuvausolosuhteissa.

HTC U11 on tulossa myyntiin kesäkuun alussa. Suomessa puhelimen hinta on 779 euroa. Lisätietoa U11:stä löytyy julkistuksesta kertovassa artikkelissamme, minkä lisäksi luettavissa ovat jo myös ensikokemuksemme laitteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.