Arvostettu F1-persoona linjaa: Lewis Hamilton väistää Michael Schumacherin suurimman virheen

Lewis Hamilton teki formulahistoriaa gp-voitoissa! Päihitti Schumacherin rikkomattomana pidetyn ennätyksen 0:59
Lewis Hamilton rikkoi lokakuussa Michael Schumacherin häikäisevän kisaennätyksen.

Entinen formulakuljettaja ja nykyinen kommentaattori Martin Brundle uskoo, että Lewis Hamilton välttyy Michael Schumacherin F1-uran isoimmalta virheeltä ja päättää kilpailemisen oikeaan aikaan.

Hamilton nousi historiankirjoissa Schumacherin rinnalle voitettuaan uransa seitsemännen maailmanmestaruutensa päättyneellä kaudella.

35-vuotiaan brittikuskin kerrotaan olevan lähellä jatkosopimusta Mercedeksellä, sillä hän janoaa yhä menestystä saksalaistallin kanssa.

Schumacher teki puolestaan tuhoisaa jälkeä Ferrarin ratissa, mutta ei koskaan yltänyt entiselle tasolleen palattuaan 41 vuoden ikäisenä eläkkeeltä MM-sarjan pariin.

Brundle ei näe Hamiltonin tekevän samanlaista virhettä, vaan uskoo hänen lopettavan huipulla.

– Aavistan, että Lewis päättää uransa mieluummin vuoden liian aikaisin kuin vuoden liian myöhään, Brundle kertoi Sky Sportsille.

– Hän ei aio roikkua väkisin katkeraan loppuun saakka muutaman dollarin tai F1-kuljettajan aseman takia. Eikä hänen tarvitsekaan.

– Michael oli nelikymppisillään, kun hän jäi eläkkeelle. Hän alkoi tehdä paljon virheitä, kuten suurin osa meistä kuljettajista siinä vaiheessa. Kolarit lisääntyvät, etkä tiedä miksi.

– Lewis ei vielä ole siinä pisteessä, eikä kukaan ole pystynyt haastamaan häntä.

Brundle arvioi Hamiltonin ajavan vielä 3-5 vuotta, sillä hänen puhtaissa otteissaan ei ole huomattavissa minkäänlaisia laantumisen merkkejä.

Virheiltä välttyminen onkin Brundlen mielestä juuri se asia, joka erottaa Hamiltonin muista kuljettajista.

– Hän ei koskaan sorru virheeseen. Tulisissa sijoitustaisteluissa, aika-ajoissa… hän on 35-vuotias, mutta ajaa kuin 25-vuotias. Hän ei vain hiivu, henkisesti tai fyysisesti, Brundle jatkoi.

– Hänen näkökykynsä, reaktionsa, mikään ei ole kadonnut. Jos alat hiipua, olet loivassa ylämäessä. Eikä hänen ylämäkensä näytä vielä alkaneen.

– Sanoisin, että 10 maailmanmestaruutta ja 150 kisavoittoa on täysin saavutettavissa, Brundle täräyttää.

Hamiltonilla on tällä hetkellä MM-titteliensä lisäksi 95 kisavoittoa. 

Lue myös:

    Uusimmat