Mainos

Arvonta voisi purkaa konserttien lipunmyyntisumaa

Suomalaiset konserttijärjestäjät voisivat harkita keikkalippujen arpomista niistä kiinnostuneiden kesken.

Esimerkiksi Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonsertissa arpa ratkaisee, ketkä saavat ostaa lipun huippusuosittuun konserttiin. Järjestelmä voisi vähentää tilanteita, joissa lipunmyynti takkuilee valtavan kiinnostuksen vuoksi.

- Idea on hyvä ja jatkopohdinnan arvoinen. Nythän se on yhtälailla onnenkauppa kuka ne liput saa, kun mennään tällaiseen nettiostamiseen, sanoo Menolipun kehitysjohtaja ja konserttijärjestäjä Eastwayn tiedotuspäällikkö Tomi Lindblom.

Arvonnan huonona puolena on se, että innokkaimmat fanit eivät voisi enää jonottamallakaan saada varmasti lippuja.

- Bändit toivovat, että liput menisivät nimenomaan faneille eikä sellaisille, jotka eivät edes osaa kappaleiden sanoja. Siitä ei hirveästi tule keikkafiilistä, Lindblom jatkaa.

Konserttijärjestäjä Live Nationin promoottori Risto Juvosta askarruttaa, kuinka lippujen arvonta hallinnoitaisiin.

- Jos jaossa on 50 000 pääsylippua, täytyy nostaa 50 000 arpaa ja sen jälkeen ilmoittaa 50 000 ihmiselle, että liput on arvottu. Jos löytyy joku kone, joka tämän kaiken hoitaa, voisihan se onnistuakin.

Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo ei puolestaan näe teknisiä esteitä arvonnan suorittamiselle.

- Jos tapahtumajärjestäjällä tai artistiorganisaatiolla olisi haluja lähteä tällaiseen kokeiluun, olisimme valmiit sen toteuttamaan, Palhamo sanoo.

Lipunmyynnin kompastelusta kärsittiin viimeksi alkuviikosta Virossa, jossa Madonnan keikkalippujen myynti ajautui Suomen tapaan kaaokseen. Palhamo uskoo, että arvonta voisi tehdä lipunmyynnin takkuilusta historiaa.

- Jos se (ilmoittautumisaika) jakautuisi viikolle tai parille, ainahan se tasoittaisi ja purkaisi ruuhkaa.

Lipunmyyntijärjestelmät ovat testissä jälleen huomenna, kun 8000 Madonnan Tallinnan-konsertin lippua tulee myyntiin Suomessa. Elokuussa pari päivää Tallinnan jälkeen järjestettävä Helsingin-konsertti on jo loppuunmyyty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.