Arvokisamitalisti jätti Venäjän kohuvalmentajan kymmenen vuoden jälkeen

Venäjän kohuvalmentajan Eteri Tutberidzen alaisuudessa harjoitellut Georgian Morisi Kvitelashvili on jättänyt venäläisvalmentajan yli kymmenen vuoden jälkeen.

Jo aiemmin Pekingin olympiahopeamitalisti Alexandra Trusova päätti siirtyä Tutberidzen alaisuudesta muualle. Tutberidze on tunnettu kovista metodeistaan ja monet hänen valmennettavistaan ovat päättäneet uransa alle 20-vuotiaina. Kvitelashvili kertoi päätöksestään Ria Novosti Sportille.

– Kyllä, se pitää paikkaansa. Olen tällä hetkellä harjoittelemassa Italiassa. Päätös tehtiin yhdessä Georgian liiton ja valmentajieni kanssa. Ehkäpä jotkin asiat tulevat muuttumaan harjoitusprosessissa, Kvitelasvhili totesi.

27-vuotias Kvitelashvili voitti vuonna 2020 EM-pronssia. MM-tasolla hän on yltänyt parhaimmillaan neljänneksi. Viime olympialaisissa sijoitus oli kymmenes. Kvitelashvili edusti aiemmin urallaan Venäjää, mutta siirtyi Georgian lipun alle vuonna 2016.

Tutberidze nousi erityisesti otsikoihin Pekingin olympialaisten aikana, kun hänen valmennettavansa Kamila Valijeva kärähti dopingista. 

Lue myös:

    Uusimmat