Artturi Lehkonen liittyy harvinaiseen joukkoon NHL:ssä – suomalaista hehkutetaan Pohjois-Amerikassa: "Yksi aliarvostetuimmista"

Artturi Lehkonen iski Stanley Cupin ratkaisseen maalin Tampa Bay Lightningin verkkoon. Colorado palasi NHL:n valtiaaksi 21 vuoden tauon jälkeen. Lehkonen iski pudotuspeleissä komeat kahdeksan osumaa, joista peräti puolet voittomaaleja.

Lehkonen siirtyi Coloradoon aivan siirtorajan kynnyksellä Montrealista. Joe Sakicin pelisilmä oli tässä kaupassa täyttä rautaa. Turkulaislähtöinen hyökkääjä oli valtavassa roolissa koko pudotuspelikevään.

Lehkosen panos Stanley Cupin voittaneessa Avalanchen miehistössä oli kirjaimellisesti kullan arvoinen.

Lehkonen liittyy isoilla maaleillaan harvinaiseen kerhoon. Suomalaishyökkääjä iski voittomaalin sekä ratkaisevassa konferenssifinaalissa jatkoajalla, että pokaalin tuoneen kaapin Stanley Cup -finaalin toisessa erässä. 

Temppuun on pystynyt maailman kovimmassa kiekkoliigassa vain kourallinen pelaajia. Viimeksi kyseisen tuplan on iskenyt puolustaja Alec Martinez vuonna 2014.

Katso Sportsnetin listaus tempussa onnistuneista pelaajista alta.

Lehkonen on iskenyt urallaan kahdesti joukkueensa jatkoerässä ottelusarjasta jatkoon. Molemmilla kerroilla Lehkosen joukkue on edennyt Stanley Cup -finaaliin.

Viime keväänä hän onnistui tässä ensimmäisen kerran Montreal Canadiensin paidassa. Tämän lisäksi Lehkoselta löytyy nyt mestaruuden ratkaissut voittomaali. Tähän yhdistelmään on kyennyt vieläkin harvempi joukko, vain neljä pelaajaa.

StatsCentren twiitti aiheesta alla.

Lehkosen saavutukset eivät ole jääneet Pohjois-Amerikassa huomaamatta. Kiekkotoimittaja Chris Johnston hehkutti Lehkosta Twitterissä vuolaasti. Johnston intoutui antamaan hyökkääjälle uuden lempinimen.

Johnstonin twiitti alla.

Stanley Cupin Coloradossa päävalmentajana voittanut NHL-legenda Bob Hartley mainitsi The Athleticissa Lehkosen olevan hänen mielestään aliarvostettu omassa roolissaan.

– Hän on luultavasti yksi aliarvostetuimmista kahden suunnan hyökkääjistä NHL:ssä, ja hän vain jatkaa kehittymistään. Lehkonen on edelleen erittäin nuori pelaaja, Hartley kehui suomalaista.

Lue myös:

    Uusimmat