Arsenal-luotsi perusteli Mesut Öziliä koskevaa rajua päätöstään, Arsene Wengeriltä terävä kuitti – "Ei perustu pelkästään urheiluun"

Mesut Özil jätettiin tylysti Arsenalin Valioliiga-kokoonpanon ulkopuolelle. Arsenal-luotsi Mikel Arteta ja ex-valmentaja Arsene Wenger ottivat kantaan kuumaan puheenaiheeseen.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta teki hiljattain kovan päätöksen, kun hän ei nimennyt Mesut Öziliä Arsenalin Valioliiga-miehistöön. Özil kirjoitti oman vastineensa päätöksestä sosiaalisessa mediassa aiemmin keskiviikkona, mutta nyt Artetakin on ottanut kantaa tilanteeseen.

– Se oli jalkapallollinen päätös, ja minun omatuntoni on puhdas, koska olen ollut todella reilu häntä kohtaan. Olemme kommunikoineet hänen kanssaan paljon ja tiedämme, mitä odottaa toinen toisiltamme, Arteta kertoo Sky Sportsin mukaan.

Özil ei ole pelannut tällä kaudella vielä peliäkään. Edellisen kerran Özil on pukenut Arsenal-paidan ylleen 7. maaliskuuta West Hamia vastaan pelatussa ottelussa. Artetan mukaan Özil on saanut mahdollisuuden näyttää taitonsa.

– Hänellä on ollut mahdollisuuksia, kuten muillakin. Olen surullinen, että minun oli jätettävä kolme pelaajaa tämän listan ulkopuolelle, mutta yritin katsoa kaikkia silmästä silmään, Arteta jatkaa.

Arsenalin valmentajana pitkään toiminut Arsene Wenger ei usko Artetan ratkaisun perustuvan pelkästään jalkapallollisiin suorituksiin.

– Mesut on poikkeuksellinen pelaaja. Se, mitä hänen ja seuran välillä tapahtuu, vaikuttaisi olevan enemmän vastakkainasettelua. Se ei perustu pelkästään urheiluun, Wenger sanoo.

Wenger ei näe mitään syytä, miksi Özil ei pystyisi pelaamaan Arsenalissa tällä kaudella.

– Miksi hän ei pelaa tällä hetkellä? En tiedä. Hän on tarpeeksi hyvä noustakseen takaisin joukkueeseen, nyt se on hänestä kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja