Armia Buffalon ensimmäinen eurooppalaisvaraus aikoihin

Joel Armia on Buffalon ensimmäinen eurooppalaisvaraus viiteen vuoteen. Porilaisen hyökkääjälupauksen nimi huudettiin perjantaina NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella sijalla kuusitoista.

Suomalaiset eivät ole olleet viime vuosina kovin kovassa kurssissa. Pohjois-Amerikassa ennakoitiin silti lähes poikkeuksetta Armian menevän ensimmäisellä kierroksella. Hänet yhdistettiin muun muassa New York Rangersiin ja Anaheim Ducksiin.

- Iso kroppa on hänen ehdoton vahvuutensa. Valintaan liittyy toki riskinsäkin, Kanadan yleisradioyhtiö CBC arvioi.

Perjantai-iltana Minnesota Wildin kotihallin lavalle astelivat 16:ntena Buffalo Sabresin edustajat. Seuran omistaja Terry Pegula sai kunnian kutsua Joel Armian vastaanottamaan joukkueen paidan ja lippiksen varauksen kunniaksi.

- Hänellä on isoksi mieheksi hyvät kädet ja hän pitää hyvin kiekkoa ahtaassa tilassa. Saa nähdä, miten hän sopeutuu kapeisiin kaukaloihin, TSN-kanavan asiantuntija Pierre McGuire pohti.

Armialla itsellään on selvä käsitys ominaisuuksistaan.

- Maalinteko on vahvuuteni. Laukominen on tärkeää, ja treenaankin sitä paljon. Nopeutta ja voimaa on saatava lisää. Ässien kanssa on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Mutta katsotaan, Joel mietti The Hockey Newsin haastattelussa.

Buffalo ei ollut varannut ensimmäistäkään eurooppalaista pelaajaa viiteen vuoteen. Sabresin huomattavin suomalaispelaaja on ollut niin ikään Porin Ässissä aloittanut Christian Ruuttu, joka pelasi Buffalossa vuosina 1986-1992. Tällä hetkellä ryhmässä ei ole suomalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat