Armi Kuusela avoimena: Tästä syystä en lähtenyt elokuvauralle

Kotipaikkakunnallaan Muhoksella tänään vieraillut Armi Kuusela-Williams paljasti, miksi elokuvaura jäi häneltä aikoinaan väliin. 

Sinivalkoinen ikoni Armi Kuusela-Williams täytti keskiviikkona 80 vuotta ja juhli syntymäpäiväänsä Suomessa. Tänään lauantaina hän edusti perheineen kotikonnuillaan Muhoksella.

Muhoksen kirkonkylän koululla piti järjestää kolme eri tilaisuutta, jotta kaikki halukkaat mahtuivat kuuntelemaan Kuusela-Williamsin tarinointia. Yli tuhat ihmistä jonotti tapaamisiin, joihin mahtui kerralla noin kolmesataa ihmistä.

Viimeisessä tilaisuudessa Kuusela-Williams heltyi puhumaan asioistaan hiukan henkilökohtaisemmalla tasolla, kun häneltä kysyttiin, miksi hän ei koskaan lähtenyt luomaan elokuvauraa. Siihen kun tiedettiin hänellä olleen kaikki edellytykset.

– Uskon kohtaloon. Luulen, että jokainen ihminen kulkee sen tiensä, mikä hänelle on määrätty, vastasi vuoden 1952 Miss Universum.

Hän kertoi myös vuosistaan ulkomailla: Kuusela avioitui ensin Filippiineille, sai neljä lasta ja avioitui sittemmin Yhdysvaltoihin ensimmäisen miehensä Gil Hilarion kuoltua. Nainen kertoo kaivanneensa ajoittain vuosien varrella läheisiään Suomessa.

– Kaipasin usein suomalaisia sukulaisia ja perhettäni ja tunsin siinä mielessä itseni usein yksinäiseksi, kertoi Kuusela-Williams.

Yhdysvalloissa asuva missilegenda edusti Muhoksella perheensä ja aviomiehensä Albert Williamsin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat